Hologram Nedir, Nerelerde Kullanılır?

Son dönemlerde sıklıkla duyduğumuz hologram teknolojisinin ne olduğu ve nerelerde kullanıldığı merak ediliyor. Hologramın kullanım alanı oldukça fazla olan bir teknolojidir. Peki hologram nedir? Hologram nerelerde ve ne için kullanılır?

28.01.2021-11:24 - (Son Güncelleme: 28.01.2021-11:24) Hologram Nedir, Nerelerde Kullanılır?

Hologram, teknolojik gelişmelerle beraber son dönemlerin en büyük icatlarından biridir. Çoğu marka tarafından da sıklıkla kullanılan hologram teknolojisi nedir? Hologram nerelerde ve nasıl kullanılır?

HOLOGRAM NEDİR?

Hologram var olan herhangi bir nesnenin lazer yoluyla gösterilmesine denmektedir. Hologram, ışığın yansıtılarak görüntünün tabaka olarak görülmesini sağlamaktadır. Öte yandan 2 adet farklı lazer ışınlarının birleşmesi ile 3 boyutlu fotoğraflar oluşturulur.

Hologram, fotoğrafların daha derinlikli görünmesini sağlar. İki boyutlu nesneler hologram sayesinde ileri teknoloji ile üç boyutlu görünmesini sağlar. Bu sebeple görsel açıdan görüntüleri güzel göstermektedir.

HOLOGRAM NERELERDE KULLANILIYOR?

Hologram güvenlik amaçlı geliştirilmiş olsa da pek çok farklı alanda da kullanılıyor. Üç boyutlu güvenliğin sağlanması ya da sanayide kullanılması da yaygın kullanım alanlarından. Öte yandan; organik tarım, kozmetik, ilaç, kırtasiye, resim ve gıda sektöründe yer alan ürünlerde hologram kullanılabilir.

Güvenlik alanında da; saat, deterjan, oyuncak ve yedek parça gibi sektörlerde de kullanılmaktadır. 

HOLOGRAM NE İÇİN KULLANILIR?

Hologramın başlıca kullanım nedenleri arasında korsancılığı önlemek gelebilir. Günümüzdeki teknolojik imkanlar ile geliştirilmiş bir güvenlik aracı olarak bilinen hologram, belge sahteciliğini imkansız hale getirmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal