Hindistan Hükümeti, Sosyal Medya Kullanımını İzlemeye Alacak

Dünyanın en kalabalık nüfuslu ülkelerinden biri olan Hindistan’da hükümet yeni bir sosyal medya yasası çıkarıyor. Kalabalık nüfusu dijital alanda denetim altında tutmak isteyen hükümetin bu yasayla veri gizliliğini ve güvenliğini ihlal edeceği belirtiliyor.

15.02.2020-11:06 - (Son Güncelleme: 15.02.2020-10:51) Hindistan Hükümeti, Sosyal Medya Kullanımını İzlemeye Alacak

İnternet kullanımının her geçen gün artması veri gizliliği ve güvenliğini ön plana çıkarıyor. Birçok özel kuruluş ve şirket kar amacı ve pazarlama stratejileri için kullanıcı verilerini toplamaya çalışıyor. Hükümetlerin aldıkları bazı önlemler bu tür çalışmaların önüne geçebilirken Hindistan’da yakın bir zamanda yürürlüğe girecek yasa bu durumu Hint vatandaşları için daha tehlikeli bir hale sokacak.

Yeni bir sosyal medya yasasının üzerinde çalışan Hindistan hükümeti, yeni uygulamaları ile yurttaşlarını tedirgin ediyor. Bu yasayla birlikte Hindistan’da Facebook, Twitter ve TikTok gibi platformların ofislerinin bulunması zorunlu hale geliyor.

Ofislerin kurulmasında temel amaç ise Hindistan hükümetinin sosyal medya platformlarından kullanıcılarla ilgili bilgi istediklerinde, platformlar bu bilgileri paylaşmak zorunda olacak olması gösteriliyor. Ay sonunda yürürlüğe girmesi beklenen yasayla, 400 milyon kişinin gizliliği de tehlikeye girmiş olacak.

İlgili paylaşımların izini sürmek için 72 saat içerisinde Hindistan bilgilerin kaynağı ile ilgili veri talep edebilecek. Ayrıca istenilen veriler, ilgili sosyal medya platformlarında 180 gün boyunca tutulabilecek. Yasa, 5 milyondan fazla kullanıcısı olan platformlar için uygulanacak. Hindistan’ın kalabalık nüfusu, internet kullanıcısı sayısı göz önünde bulundurulduğunda hemen bütün sosyal medya hesapları hükümetin gözetiminde olmuş olacak.

Ancak unutulmaması gereken bir şey de Hindistan’da suç oranlarının yüksek olmasının kalabalık nüfusu denetlemeyi de zorlaştırmasından dolayı hükümet zorunlu olarak önlem almaya mecbur kalıyor. Bu gerçeklikte düşünüldüğünde Hindistan’daki bu denetimlerin etik olup olmadığını siz okurlarımıza bırakıyoruz.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal