Herhangi Bir Kağıdı Klavyeye Çeviren Teknoloji

Purdue Üniversitesi’nden araştırmacılar, yakınınızdaki herhangi bir kağıda klavye olarak kullanabileceğiniz bir teknoloji geliştirdi.

07.09.2020-17:25 - (Son Güncelleme: 07.09.2020-17:23)

Piyasada telefon veya tablet için kullanmak üzere pratik ve kolay taşınabilen pek çok klavye mevcut ama bu ürünler pek yakında tarih olabilirler. Çünkü Purdue Üniversitesi’nden bir grup araştırmacı etrafınızdaki herhangi bir kağıt parçasını veya kartonu klavyeye dönüştürebilecek bir teknoloji geliştirdiler.

Kağıdı yüksek flor içeren moleküllerle kaplayarak su, yağ ve toza karşı dayanaklı olacak şekilde işlemenin bir yöntemini geliştiren ekip, çoklu elektronik devre katmanlarının kağıda basılmasına olanak tanıdı.

ENERJİ GEREKTİRMİYOR

Kullanıcıyla temastan enerji sağlayan yeni teknoloji, herhangi bir harici pil veya güç kaynağına ihtiyaç duymuyor.

Yeni teknoloji, aynı zamanda mevcut karton kaplamalara ya da kağıtlara hızla uygulanabilir ve böylece bunlar, akıllı insan-makine arayüzlerine dönüştürülebilir.

KARGO PAKETLERİNİN ÜZERİNDE KULLANILABİLİR

Endüstri mühendisliği ve biyomedikal mühendislik bölümlerinde doktor öğretim görevlisi olan Ramses Martinez'e göre söz konusu teknolojinin pratik yaşamda birçok uygulama alanı bulunuyor.

Örneğin gelecekte kargo sahiplerinin paketin üzerine parmaklarını dokundurarak gireceği bilgiler, teslimatların doğru kişilere ulaşmasını sağlayabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal