Hayat Eve Sığar Uygulaması Güncellendi

Coronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen mobil uygulama yeni bir güncelleme aldı. Buna göre maskeler için ücretsiz bir şekilde uygulama üzerinden de başvuru yapılabilecek. Bunun için uygulamanızı güncellemeyi unutmayın

04.05.2020-09:46 - (Son Güncelleme: 04.05.2020-09:44) Hayat Eve Sığar Uygulaması Güncellendi

Gelen yeni güncelleme ile beraber, şimdiye kadar e-Devlet üzerinden yapılan başvuruyla alınabilen ücretsiz maskeler Hayat Eve Sığar uygulamasından da alınabilir duruma geldi. Bunun için Uygulamada üzerinden “Maske talep et” butonuna tıklayarak sizin için ayrılmış maskeleri talep edebileceksiniz.

Uygulama üzerinden maske talebinde bulunabilmek için uygulamayı son sürüme güncellemeniz gerekiyor. Uygulama üzerinden, maske talep et yazan butona tıkladıktan sonra sizin için oluşturulan kod ile eczaneye başvurarak ücretsiz maskelerinizi alabilirsiniz.

Aksi takdirde “Şu anda adınıza tanımlı bir kod yada maske alma hakkınız bulunmamaktadır” uyarısıyla karşılaşacaksınız. Ücretsiz maske uygulamasından 20 yaş üzeri, 65 yaş altı ve kronik rahatsızlığı bulunmayan kişilerin yararlanabilecek.

Hayat Eve Sığar mobil uygulaması ile bilindiği gibi vatandaşların bölgelerindeki risk durumlarını anlık olarak takip edebilmeleri sağlanıyor. Uygulamadaki harita üzerinde, risk yoğunluğunun yanı sıra hastane, eczane, market, durak gibi acil ihtiyaçlarda bilinmesi gereken yerler de gösteriliyor. Vatandaşlar ayrıca mobil uygulama üzerinden kendi sağlık durumlarını da takip edebiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal