Hatay’da Paramotor ve Yamaç Paraşütü Yasaklandı

Son dönemlerde teröristlerin sınırlardan geçmek için kullanmaya çalıştığı paramotorların kullanıma yasak getirildi.

04.11.2020-17:22 - (Son Güncelleme: 04.11.2020-17:20) Hatay’da Paramotor ve Yamaç Paraşütü Yasaklandı

Geçtiğimiz hafta Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşanan terör olayında iki YPG/PKK’lı teröristin paramotor kullanarak Münbiç'ten Amanos Dağları'na geldiği keşfedilmişti. Hatay Valiliği bu konuda bir önlem alarak paramotor dahil olmak üzere birçok benzer faaliyete yasak getirdi.

PARAMOTOR VE YAMAÇ PARAŞÜTÜ YASAKLANDI

Hatay Valiliği resmi internet sitesinden yapılan açıklamada coğrafi ve jeopolitik konum sebebiyle her türlü yamaç paraşütü, paramotor, paratrekking vb. faaliyetleri 6 ay süreyle yasakladığını duyurdu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada "İlimizin coğrafi ve jeopolitik açıdan hassas bir konumda bulunması ve komşu sınır ülkedeki karışıklıklar da dikkate alındığında, terörle mücadelenin etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi, kamu düzeninin sağlanması, huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, yasadışı faaliyetlerin önlenmesi açısından ilimiz genelinde her türlü yamaç paraşütü, paramotor, paratrekking vb. faaliyetleri 04.11.2020- 04.04.2021 tarihleri arasında altı (6) ay süreyle yasaklanmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." ifadeleri kullanıldı.

Alınan bu önlem ile birlikte teröristlerin sınırlardan geçiş sağladığı bir faaliyet daha engellenmiş olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal