Hackerlar Çaldıkları Parayı Hayır Kurumuna Bağışladı

Darkside isimli bir hacker grubu şirketlerden çaldıklarını iddia ettikleri paralarla hayır kurumlarına bağış yaptıklarını gösteren faturalar paylaştılar. Bu kurumlardan birisi parayı kabul etmeyeceklerini duyurdu.

21.10.2020-10:55 - (Son Güncelleme: 21.10.2020-10:55) Hackerlar Çaldıkları Parayı Hayır Kurumuna Bağışladı

Darkside (Karanlık taraf) adlı korsan grubu, şirketlerden milyonlarca dolar çaldıklarını iddia ederek, dünyayı "daha iyi bir yere dönüştürmek istediklerini" açıkladı. Karanlık webde yapılan bir paylaşım yapan, korsan çetesi, iki hayır kurumuna 10'ar bin dolarlık Bitcoin bağışladıklarını gösteren faturalar paylaştılar.

Korsanlar paylaşımlarında "Bu şirketlerin ödediği paranın bir kısmının hayır kurumlarına gitmesi adil olur. Yaptığımız işin ne kadar kötü olduğunu düşünürseniz düşünün, birilerinin yaşamını değiştirdiğini bildiğimiz için memnunuz. Bugün ilk bağışlarımızı gönderdik" denildi.

HAYIR KURUMLARI PARAYI REDDETTİ

Hayır kurumlarından birisi olan Children International, parayı kabul etmeyeceklerini açıkladı. Bir diğer hayır kurumu olan Save the Children, "asla bilerek suç faaliyetinden elde edilmiş para almayacaklarını" söyledi.

Dünya genelinde kız çocuklarının eğitimini destekleyen She's the First ise, isimsiz, muhtemelen suç faaliyetleri kaynaklı para almanın kendilerini rahatsız edeceğini ifade etti. .

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal