Güney Afrikalı Bilim Adamlarından Güneşi Karartma Projesi

Ülkedeki su kaynakların azalması ve kuraklığın azalmasından dolayı Güney Afrikalı bilim adamları, çılgın bir projeyle güneşi karartmayı planlıyor.

27.11.2020-15:38 - (Son Güncelleme: 27.11.2020-15:35) Güney Afrikalı Bilim Adamlarından Güneşi Karartma Projesi

Küresel ısınmadan en çok etkilenen ülkelerden biri olan Güney Afrika’da kuraklık devamlı artıyor ve buna bağlı olarak su kaynakları da azalıyor. Environmental Research Letters’ta yayınlanana bir makalede Cape Town Üniversitesi'nden bilim insanları, ilginç bir proje ortaya attılar.

KURAKLIĞI BİTİRMEK İSTİYORLAR

Gelecekte su kaynaklarının yüzde 90’ınını kaybedebilecek olan Güney Afrika’da, projeye göre atmosfere bol miktarda sülfür dioksit gazı pompalayacak ve yapay bulutlar oluşturacak. Bulutlar sayesinde güneş ışığının büyük bir bölümünü almak yerine geri yansıtacak olan ülkede, kuraklığın bitirilmesi amaçlanıyor.

DAHA KÖTÜ ETKİLERİ OLABİLİR

Bilim insanlarının bir kısmı ise bu projenin teoride mümkün olduğunu düşünse de atmosfere gaz pompalamak gibi bir fikrin küresel ısınma için çok daha kötü bir etki yaratacağını düşünüyor. Ancak herhangi bir önlem alınmadığı takdirde küresel ikim değişikliğinin ülkedeki etkisi 2100 yılına kadar 3 kat artış gösterecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal