Google’dan Türkiye’deki Reklamlara Yüzde 5 Kesinti

Teknoloji devi Google, yaptığı açıklama ile Türkiye’de yayınlanan reklamlar için yüzde 5’lik ek kesinti uygulayacağını bildirdi.

01.09.2020-17:38 - (Son Güncelleme: 01.09.2020-17:35) Google’dan Türkiye’deki Reklamlara Yüzde 5 Kesinti

Google, 1 Kasım 2020'den itibaren müşterilerin reklam harcamalarından yüzde 5'lik ek ücret alacağını duyurdu. Ek yüzde 5'lik ücret "Türkiye Yasal İşletme Maliyetleri" olarak isimlendirilecek.

Şirketten gelen açıklama şu şekilde:

"1 Kasım 2020 tarihinden itibaren Türkiye'de sunulan reklamlar için bir sonraki faturanıza veya hesap özetinize yüzde 5 Türkiye Yasal İşletme Maliyetleri eklenecektir. Türkiye'deki düzenlemelere uymanın karmaşıklığı ve maliyetindeki önemli artışlar nedeniyle Yasal İşletme Maliyetleri eklenmektedir."

BİRLEŞİK KRALLIK’TA YÜZDE 2, TÜRKİYE’DE YÜZDE 5

Yeni uygulama Türkiye’nin yanısıra Avusturya ve Birleşik Krallık’ta geçerli olacak. Türkiye ve Avusturya’da yüzde 5 olacak olan kesinti Birleşik Krallık’ta ise yüzde 2 olarak uygulanacak.

TÜRKİYE YASAL İŞLETME MALİYETLERİ NEDİR?

Yabancı şirketlerin Türkiye'deki yeni sosyal medya düzenlemesi ve Dijital Hizmet Vergisi'ne uyması için Türkiye'ye gelmesi ve bazı mali yükümlülükleri kabul etmesi gerekiyor. Google, bu maliyeti reklam harcamalarından alınacak yüzde 5'lik kesintiyle Türkiye'deki müşterilere yansıtacak. Bu müşteriler yüzde 18'lik KDV'ye ek olarak yüzde 5'lik Türkiye Yasal İşletme Maliyetleri isimli ücreti ödeyecek. Şimdilik yalnızca reklam harcamalarından yüzde 5'lik ek ücret alınacak. YouTube Premium, Google Play Store harcamaları gibi bireysel harcamalardan yüzde 18'lik KDV alınıyordu. Buna ek olarak yüzde 5'lik ek ücret alınıp alınmayacağı konusunda bir açıklama yapılmadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal