Google Zoom’u Yerinden Etmek İçin Harekete Geçti

Son dönemde popülerleşen video konferans alanında bir anda çok sayıda kişinin kullanmaya başlamasıyla dev teknoloji şirketleri öncelik vermeye başladı. Zoom’un bir süredir önde olduğu alanı Google ele almak konusunda oldukça kararlı. Firma sahip olduğu alt kuruluşların gücünden faydalanacak.

14.05.2020-10:01 - (Son Güncelleme: 14.05.2020-09:57) Google Zoom’u Yerinden Etmek İçin Harekete Geçti

Google’ın video konferans alanında mevcut Meet ve Duo uygulamaları bulunuyor. Ayrıca Şirket internet tarayıcısı olarak güçlü özelliklere ve yeteneklere sahip Chrome’un da sahibi konumunda bulunuyor. İnternet kullanıcılarının yüzde 70’ine yakınının kullandığı bu tarayıcıda sadece iki kişinin videolu arama yapmasına izin veren Duo'da kullanılıyor. Şirket bu sayıyı genişletme kararı aldı.

Google, Chrome üzerinde sadece iki kişinin videolu arama yapmasına izin veren Duo'nun kişi kapasitesini genişletecek. Bu kapsamda Google Chrome, yakında 12 kişilik videolu sohbetlere Google Duo üzerinden izin verecek.

Duo for Web'i şu an itibariyle bire bir görüşmeler için kullanabiliyorsunuz. Bunun için cep telefonu numaranızı kullanmanız yeterli olacak. Duo içerisinde videolu çağrıları renklendirecek maskeler ve filtreler bulunuyor. Aile moduna yeni eklenen bir işlev ise karşı tarafa renkli karalamalar göndermenize olanak tanıyor.

Google, ücretsiz bir video konferans yazılımı arayan firmalar için geçtiğimiz günlerde Google Meet'i ücretsiz yapacağını da duyurmuştu. Daha önce sadece ücret ödeyen G-Suite müşterilerine açık olan Meet, ayrıca en fazla 100 kişinin 24 saat konuşmasına izin vermeye hazırlanıyor. Bu süre zaman içinde bir saate düşecek, ancak en azından 30 Ekim'e kadar herhangi bir kısıtlama gelmeyecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal