Google Translate Dil Desteğini Genişletti

Makine öğrenmesi ile yapay zeka motoru her geçen gün geliştirilen Google’ın çeviri uygulaması Google Translate, veritabanına eklenen yeni dillerle zenginleştirildi. Üstelik son eklenen dillerin Türk kökenli diller olduğunu da belirtelim.

27.02.2020-16:35 - (Son Güncelleme: 27.02.2020-16:22) Google Translate Dil Desteğini Genişletti

Yeni diller ve Translate içerisindeki bazı geliştirme işlemleri üzerine şirket sözcüsü tarafından basın toplantısı düzenlendi.

Yeni dil desteğiyle birlikte Tatar, Türkmen ve Uygur Türkleri, çeviri işlemlerinden faydalanabilmiş olacak. Google bugün beş yeni dil için çeviri desteği sağlayarak çevirebildiği toplam dil sayısını 108’e çıkarmış oldu. Eklenen yeni diller arasında Odia, Kinyarwanda, Türkmen, Tatar ve Uygur dilleri bulunuyor.

Bununla beraber şirket sözcüsü, eklenen bu beş dilin popülasyon anlamında 75 milyon kişiyi kapsadığına vurgu yaptı. Şirket, güncellemelerin ve yeni dil desteğinin birkaç gün içerisinde kullanılabilir olacağını söyledi.

Google Translate, bu beş yeni dil için sadece metin çevirisi değil aynı zamanda web sitesi çevirisini de destekleyecek. Ayrıca Tatar, Kinyarwanda, Uygur dilleri için sanal klavye desteği de kullanıma sunulacak.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal