Google Meet, Katılımcı Sayısını Katladı

Arama motoru ve teknoloji şirketi Google’ın, video uygulaması Hangouts’un kurumsal görüşmeler için yerini alan Google Meet uygulamasını büyütmeye devam ediyor. Uygulama için getirilen son güncelleme ile birlikte pek çok özellik eklendi.

24.04.2020-09:57 - (Son Güncelleme: 24.04.2020-09:50) Google Meet, Katılımcı Sayısını Katladı

İlk ve en önemli özelliği, önceki sürümdeki Google Meet görüşmelerinde ekrana aynı anda maksimum 4 kişinin penceresi getirilebiliyordu. Son güncelleme ile beraber ekrana 4x4 diziliminde maksimum 16 katılımcı sığabiliyor.

Sağ altta bulunan Daha Fazla menüsü üzerinden Düzeni Değiştir sekmesine tıklandığında yeni 4x4 düzeni ile alternatif düzenler kullanılabilecek. Uygulamada 4X4 düzeni şu aşamada uygulamanın web sürümünde kullanıma sunuldu. Özellik diğer platformlara da bir süre sonra getirilecek.

Bu noktada uygulamada en güzel özelliklerden biri de kullanıcıların tüm ekranı veya pencereyi paylaşması yerine doğrudan Chrome sekmesi üzerinden de paylaşıma açılabilmesi oldu. Yani kullanıcılar eski ve yeni sekme arasında akıcı bir şekilde geçiş yapabilecek. Mikrofon ve görüntülenme izinleri sadece ilgili sekme için geçerli olacak.

Üzerinde çalışılmış bir diğer nokta ise yapay zeka görüntüleme teknolojilerinden de faydalanılmış olması. Bu noktada uygulama düşük ışık koşulları altında yapay zekayı devreye sokarak görüntünün diğer katılımcıların daha net göreceği şekilde optimize edilmesi sağlanıyor.

Bu özellik diğer özelliğin tersine ilk olarak mobil cihazlara geldi. Daha sonra ise web platformuna gelecek.

Son olarak kullanıcıların arka planında dikkat dağıtıcı köpek havlaması veya anahtar şıkırdaması gibi seslerin de akıllı bir şekilde engellendiği özellik G Suite Enterprise ve G Suite Enterprise for Education kullanıcılarına sunulacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal