Google Konum Bilgilerini Paylaşacak

Teknoloji devi Google, Coronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında önemli ve gizlilikle ilgili tedirgin edici bir adım attı. Buna göre şirket kimlerin ''Evde kal'' uyarılarına uyup uymadığını göstermek için konum verilerini paylaşacağını açıkladı.

04.04.2020-17:23 - (Son Güncelleme: 04.04.2020-17:50) Google Konum Bilgilerini Paylaşacak

Google’dan yapılan açıklamada, şirketin 131 ülkede bulunan kullanıcılarının hareketlerine ilişkin topladığı konum bilgilerini kamuoyu ile paylaşacağı belirtildi.

,

Bunula salgınla mücadelede ülkelere ve vatandaşlara katkıda bulunmayı amaçlayan Google, insanların nerelere gittiğini ve kullanıcı hareketliliğini gösteren ilk raporunu bugün yayımlandı.

Raporla birlikte şirket tarafından yapılan açıklamada, Google coğrafyaya göre hareket eğilimlerini takip ederek ve sonrasında oluşturduğu analizleri hükümet ve halk sağlığı yetkilileri ile paylaştığı bilgisi verildi.

Paylaşılan raporda insanların eczane, market, park ya da iş yeri gibi yerlere mi gittikleri, bu lokasyonların nüfus yoğunluğu ve ne kadar kadar kalabalık olduğu gibi bilgilerin yer alacağı belirtildi. Yapılan açıklamaya göre, bireylerin konumu ya da kimliğini tespit etmeye yönelik bilgilerin ise paylaşılmayacağı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal