Google Haritalar Trafik Sıkışıklığını Önceden Bilecek

Ülkemizde de popüler olarak kullanılan Google Haritalar, DeepMind yapay zekasıyla birlikte önceden trafik sıkışıklıklarını tahmin edebilecek.

04.09.2020-17:28 - (Son Güncelleme: 04.09.2020-17:26) Google Haritalar Trafik Sıkışıklığını Önceden Bilecek

Teknoloji devi Google, arama motoru dışında kullanıcılarına birçok farklı uygulama ve servis ile hizmet veriyor. Bunlardan en çok kullanılanlardan biri de Google Haritalar. Yaklaşık 200 ülkede popüler olarak kullanılan bu uygulama, aynı zamanda yüzde 97’lik bir başarı oranıyla gidiş noktasına tahmin edilen doğru zamanda ulaştırıyor.

GOOGLE, DEEPMIND İLE ANLAŞTI

Tabii ki varış noktasına gidiş konusunda trafik önemli bir etken. Bu yüzden 1 saatlik yol, bölgelere ve trafik durumuna göre daha fazla vakit alabiliyor. Bu durumu çözmek için kollarını sıvayan Google, Alphabet AI araştırma laboratuvarı bünyesinde görev yapan İngiltere merkezli DeepMind ile anlaştı.

Anlaşmaya göre geliştirilen yapay zeka trafik sıkışıklıklarını önceden tahmin edebilecek ve kullanıcılara daha doğru bir varış tahmin süresi verecek.

TRAFİK SIKIŞIKLIKLARI TAHMİN EDİLEBİLECEK

Bundan önce geçmiş trafik bilgileri ile anlık bilgileri harmanlayarak bir tahmin yapan Google Haritalar, DeepMind’ın devreye girmesiyle grafiksel bir sinir ağına kavuşacak. İçinde bulunulan yıldaki trafik verileri, yol durumu, hız sınırı, kazalar ve kapalı yollarla ilgili detayları harmanlayan DeepMind yapay zekâsı böylece trafik sıkışıklıkları ile ilgili önceden tahmin yapabilecek hale geliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal