Google Authenticator ile Yeni Cihaza Geçmek Kolaylaştırıldı

Telefon ya da bir başka akıllı cihazınızı değiştirmek istediğinizde yaşanılan en büyük problemlerden biri verileri sağlıklı ve hızlı bir şekilde aktarabilmek olarak öne çıkıyor. Google konuyla alakalı olarak geliştirdiği Authenticator uygulamasını güncelleyerek bu durumu oldukça kolaylaştırdı.

11.05.2020-14:53 - (Son Güncelleme: 11.05.2020-14:47) Google Authenticator ile Yeni Cihaza Geçmek Kolaylaştırıldı

Google'ın Authenticator adını verdiği uygulama verilerin bir telefondan başka bir telefona kolayca aktarılabilmesi mümkün hale geliyor.

Buna göre Facebook, Gmail, Twitter vb. çevrimiçi hesaplarınıza girmek için iki aşamalı doğrulamayı devreye soktuğunuzda şifrenizle birlikte bir kod kullanmanız gerekiyor. İkincil ve sürekli değişen bu kod, Google Authenticator ile elde edilebiliyor. Bu şekilde, bir bilgisayar korsanının herhangi bir yol ile şifrenizi ele geçirmesi halinde Google Authenticator kodu olmadan hesaplarınıza giriş yapamıyor.



Google Authenticator geliştirdirdiği bir güncelleme ile deyeni telefonda geçildiğinde zorlu eşleştirme ve güvenlik ayarlarında değişikliğe giderek durumu oldukça kolaylaştırmış görünüyor. Zira gelen yeni güncelleme ile yapılacak işlem sadece bir Google hesabı seçmek ve eski telefonunuzdaki QR kodunu taratmak. Hepsi bu kadar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal