Google Artık Android Cihazlarda Varsayılan Arama Motoru Olmayacak

Google, Avrupa Birliği için yeni Android kullanıcılarına arama motorlarını kendilerinin seçebileceği bir ekran sunacak. Böylece Google android cihazlarda artık varsayılan arama motoru olmayacak.

11.01.2020-13:56 - (Son Güncelleme: 11.01.2020-13:50) Google Artık Android Cihazlarda Varsayılan Arama Motoru Olmayacak

Şirket 2018 yılında rekabete aykırı hareketleri ve politikaları sonucu, Avrupa Komisyonu’ndan aldığı 4,34 milyar dolarlık para cezası almıştı. Google iyi bir ders çıkarmış olacak ki, bu sebepten Android kullanıcılarına özgür bir şekilde istedikleri arama motorunu seçme konusunda alternatifler sunuyor. Seçim ilk kez kurulumu yapılan Android telefonlarda yeni bir ekran olarak kullanıcılara sunulacak.

Bu ekranda bulunduğunuz ülkeye bağlı olarak, mevcut üç alternatif arasından Google’dan farklı bir seçim yapılabilecek. Olumlu bir gelişme olarak yansıyan bu haber, Google’ın diğer alternatif arama motorlarını açık artırma sistemiyle seçmesi ise diğer rakiplerinin haklı bir tepki göstermelerine neden oluyor. Açık artırma sürecinde, her ülkede minimum bir başlangıç fiyatı oluyor, buna ek olarak en iyi fiyatı sunan üç arama motoru, 1 Mart’tan itibaren yeni karşılama ekranında Google’a eşlik edecek.

Yapılan açıklamada şu günlerde Google ile rekabet halinde olan DuckDuckGo adlı arama motoru açık artırmanın en büyük kazananı olarak belirtiliyor. Açık artırmayı kazanan arama motorları, tüm Avrupa ülkelerinde Android için Google ile birlikte sunulan arama motorları kısmında yer alacak ve kullanıcılara seçim hakkı tanınacak.

Kazançlarını bağış olarak kullanan birçok arama motoru bu duruma çoktan itiraz etmiş durumda, bakalım ilerleyen günlerde Google yine bu hareketinden dolayı bir yaptırımla karşılaşacak mı? Hep birlikte göreceğiz.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal