Google, Android'e Yeni Kurallar Getiriyor

Yazılım devi Google’ın işletim sistemi Android, Apple’dan farklı olarak konum izinleri verildiğinde uygulamalar konumunuz açık olduğu durumlarda sürekli erişim sağlayabiliyor. Google’da erişim izinlerinde değişikliğe gidecek yeni bir düzenlemeye gidiyor.

20.02.2020-13:24 - (Son Güncelleme: 20.02.2020-13:06) Google, Android'e Yeni Kurallar Getiriyor

Google Android işletim sisteminde kullanıcı gizliliğini ve veri güvenliğini artırmak adına yeni düzenlemeler gerçekleştirecek. Bu konuda bir dizi çalışmalar yapan şirket geliştiricilerin uygulamalarında kullanıcılardan konum izni almadan önce Google’dan da onay almalarını gerektirecek bir önlem alacak.

Android’de yer alan akıllı telefon uygulamalarından bazıları kullanıcılardan sürekli olarak konum bilgisi alıyor. Arka planda çalışırken kullanıcının telefonunun pil ömrünü de gereksiz yere tüketen bu durum aynı zamanda veri gizliliğini de riske atıyor.

Diğer taraftan konuma ihtiyaç duymadan çalışabilecek birçok uygulamada kullanıcıların hareketlerini takip edebilmek adına konum erişimleri istiyor. Ayrıca bu yıl kullanıma sunulacak Android 11’in bu konum erişimini bir seferliğe indirmesi düşünülüyor.

Ancak bu sorunun sadece üst sürüm Android kullanıcıları için değil, genel anlamda Android kullanıcıları için çözülmesi gerekiyor. Google, Play Store politikasına bir değişiklik getirerek konum erişimlerini kontrol altına almayı planlıyor.

Bu değişiklik, Android 10’dan daha eski sürümlere sahip kullanıcılar için de geçerli olacak. Yeni kurallarla birlikte artık geliştiriciler, uygulamalarına konum erişim gereği koymadan önce onay almak zorunda olacak.

Böylece Google, artık geliştiricilere istedikleri gibi konum isteme şansı vermeyecek. Uygulamanın gerçekten konum bilgisine ihtiyacı varsa şirket bu yetkiyi verecek. Google’ın aldığı bu karar nisan ayında aktif duruma geçecek.

Şirket yeni uygulamalara yaptırım uygulamaya 3 Ağustos’ta, eski uygulamaların denetlenip gerekirse platformdan kaldırılmasına ise 2 Kasım tarihinde başlayacak.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal