'Gönderilen Solunum Cihazları Somali'ye Nefes Oldu'

Coronavirüs salgını döneminde tüm dünyada tıbbi malzeme sıkıntıları yaşandı. Bu süreçte Türkiye Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında gerekli pek çok ürünü üretmeyi başardığı gibi ihtiyacı olan ülkelerin de yardımına koştu.

04.05.2020-14:31 - (Son Güncelleme: 04.05.2020-14:31)

Sanayi ve Teknoloji Bakanı konuyla alakalı sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank paylaşımında, "14 günde seri üretim bandından inen yerli yoğun bakım solunum cihazları Somali'ye de nefes oldu." ifadelerini kullandı. Bakan Varank ayrıca bir de video yayınladı. Video Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bizim diğer ülkelerden farkımız hem güçlü bir sağlık altyapısına sahip bulunmamız hem de gereken tedbirleri vakitlice almış olmamız" sözüyle başlıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bakanlık olarak Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerini hayata geçirmeyi sürdüreceklerini belirtti. Videolu mesajında, cihazın önemine dikkati çeken Varank, ayrıca şunları kaydetti:



"Bakanlık olarak Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerini hayata geçirmeye devam edeceğiz. Cevval mühendislerimizin emeği ve yüreğiyle 14 günde seri üretim bandından inen yerli yoğun bakım solunum cihazları Somali’ye de ‘nefes’ oldu. Ülkemize ve dostlarımıza umut olacağız."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal