Gökyüzü Gözlem Şenliği Koronavirüs Sebebiyle Ertelendi

TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Şenliği, bu yıl koronavirüs sebebiyle gerçekleştirilemeyecek.

14.07.2020-15:02 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-14:50) Gökyüzü Gözlem Şenliği Koronavirüs Sebebiyle Ertelendi

Bütün dünyayı tesiri altına alan koronavirüs salgını sebebiyle şimdiye kadar pek çok etkinlik gerçekleştirilememişti.

Pandemi sebebiyle gerçekleştirilemeyecek etkinliklere bir yenisi daha dahil oldu. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Gökyüzü Gözlem Şenliği, koronavirüs pandemisiyle ilgili tehlike faktörünü artıracağı kaygısıyla bu sene iptal edildi.

22 AĞUSTOS'TA ANTALYA'DA YAPILACAKTI

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi (TUG) aracılığıyla 22 senedir gerçekleştirilen ve bu yıl 20-23 Ağustos'ta Antalya'daki TUG Bakırlıtepe Yerleşkesi'ne komşu, iki bin metre yükseklikteki Saklıkent'te yapılması hedeflenen Gökyüzü Gözlem Şenliği, önümüzdeki yıl yapılacak.

KATILIM HAKLARI 2021'DE GEÇERLİ OLACAK

Çekilişle etkinliğe katılma imkanı elde eden katılımcıların hakları, gelecek yıl yapılması düşünülen şenlik için saklı kalacak.

TÜBİTAK Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği, geçen yıl ilk kez Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın himayesi altında, geçmiş senelere göre katılımcı sayısı dört katın üzerine çıkarak binin üzerinde kişiyle gerçekleştirilmişti.

Türkiye'nin en büyük çaplı gökyüzü gözlem şenliği olan faaliyette, bu sene ilk defa uluslararası katılımcıların da ağırlanması hedefleniyordu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal