Gökdoğan ve Bozdoğan Füzeleri Bu Ayın Sonunda Test Edilecek

Yerli olarak TÜBİTAK SAGE tarafından Göktuğ projesi kapsamında geliştirilen Gökdoğan ve Bozdoğan füzelerinin bu ay sonunda gökyüzünde test edileceği resmi olarak duyuruldu.

10.11.2020-15:19 - (Son Güncelleme: 10.11.2020-16:30) Gökdoğan ve Bozdoğan Füzeleri Bu Ayın Sonunda Test Edilecek

Savunma sanayi fuarı SAHA İstanbul, koronavirüs salgınından dolayı bu yıl sanal ortamda SAHA EXPO ismiyle gerçekleşiyor. Etkinlikte konuşan  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, GÖKTUĞ projesi kapsamında geliştirilen yerli füzeler olan Bozdoğan ve Gökdoğan’ın bu ay sonunda gökyüzünde test edileceğini açıkladı.

BOZDOĞAN VE GÖKDOĞAN NEDİR?

Türkiye’nin ilk hava-hava füzeleri olan Bozdoğan ve Gökdoğan, TÜBİTAK SAGE tarafından GÖKTUĞ Hava Hava Füzesi projesi kapsamında geliştiriliyor. Bozdoğan, tıpkı ABD muadili olan  AIM-9 gibi kısa menzilli bir füze. Hedefle görsel temas kurulduğunda kullanılabiliyor.

Görüş Ötesi Hava Hava Füzesi olan Gökdoğan ise ABD muadili olan AIM-120 gibi orta menzilde etkili olan ve hedefle görsel temas kurulamadığında kullanılan bir füze türü.  İki füzenin de testleri bu ayın sonunda F-16’lar üzerinde test edilmesi bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal