GÖKBEY ve AKINCI’nın Seri Üretime Yönelik Testlerde Sona Gelindi

Yerli üretim ATAK helikopteri ile birlikte ANKA ve Bayraktar TB2 İHA’nın seri üretimi devam ederken, GÖKBEY ve AKINCI TİHA’nın da seri üretime yönelik testlerinde artık son aşamaya geçildi.

27.11.2020-11:28 - (Son Güncelleme: 27.11.2020-11:44) GÖKBEY ve AKINCI’nın Seri Üretime Yönelik Testlerde Sona Gelindi

TSK envanterindeki araçları millileştiren ve yerli imkanlarla teknoloji üreten Türkiye, TUSAŞ’un geliştirdiği ATAK helikopteri ile ANKA İHA’nın seri üretimine devam ediyor. Öte yandan son olarka kendini Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmalarda gösteren Bayraktar TB2’lerin seri üretiminde ara verilmiyor.

SON AŞAMAYA GELİNDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yaptığı açıklamaya göre yerli helikopterimiz olan GÖKBEY ve AKINCI TİHA’nın üretimine yönelik test faaliyetlerinde de son aşamaya gelindi. Ayrıca yerli İHA’larda kullanılacak olan PD-170 motorunun teslimatları devam ediyor.

GÖKTUĞ’UN HAVA TESTLERİ BAŞLADI

Türkiye’nin ilk yerli imkanlarla üretilen hava-hava füzesi GÖKTUĞ’un uçak üzerindeki testlerine başlanırken, deniz füzemiz ATMACA'da seri üretimine de geçildi. Mini akıllı mühimmatlarımız ile güdüm kitlerimizin üretim, teslimat ve ihracatları sürmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal