Glovo, Türkiye Pazarından Çekiliyor

Bir süredir ülkemiz pazarında da faaliyet gösteren İspanya merkezli talep bazlı teslimat girişimi Glovo Türkiye’den çekiliyor. Bazı ülkelerde operasyonlarını durdurma kararı alan Glovo Türkiye pazarından da ayrılacak. Yapılan açıklamada şirketin, toplamda 4 ülkeden çekileceği belirtildi.

22.01.2020-11:06 - (Son Güncelleme: 22.01.2020-11:02) Glovo, Türkiye Pazarından Çekiliyor

Merkezi İspanya’a bulunan, talep bazlı teslimat girişimi Glovo bazı ülkelerden çekilme kararı aldı. Türkiye, Mısır, Uruguay ve Porto Riko pazarlarına veda eden şirket böylece kaynaklarını kısa sürede karlılığa ulaşabileceği pazarlara kaydıracak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Glovo Kurucu Ortağı ve CEO’su Oscar Pierre, açıklamasında özellikle Türkiye gibi başarılı bir operasyonun gerçekleştirildiği bir pazarda ayrılma kararı almanın oldukça zor olduğunu söyledi. Pierre sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Ancak bu dört pazardan çıkış yapmamız; Güneybatı & Doğu Avrupa, Latin Amerika ve Sahra Altı Afrika bölgelerinde liderliğimizi güçlendirmemizi ve en geç 2021 başında ulaşmak istediğimiz karlılık hedefimize ulaşmamızı sağlayacak. Glovo olarak birinci sınıf bir kullanıcı deneyimi ile kuryelerimize, müşterilerimize ve iş ortaklarımıza değer yaratmaya devam edeceğiz.”

Pierre son olarak, Türkiye’deki kuryelerine, müşterilerine ve iş ortaklarına da teşekkür etti.

Bu arada yapılan açıklamaya göre şirketin toplamda 22 ülkede operasyonu bulunuyor ve bu ülkelerin 17 tanesinde pazar lideri.

Uygulama önümüzdeki birkaç hafta daha Türkiye, Mısır, Uruguay ve Porto Riko pazarlarında faaliyetini devam ettirecek. Bu geçiş sürücünde hem müşterilere hem iş ortaklarına hem de kuryelere destek sağlanacak.

Türkiye'de bu alanda Getir'in başarılı olması ve Getir'in Silikon Vadisi'nden yatırım alması da Glovo'un rekabetini zorlaştırmasından dolayı Türkiye'den çekilmesine neden olmuş olabilir.

Konuyla ilgili olarak Getir’in kurucusu Nazım Salur da bir tweet paylaştı. Salur’un Glovo çalışanlarına yeşil ışık da yaktığı tweeti şu şekilde:

“Bizimle benzer kulvarda Türk tüketicisine hizmet veren ve pazarın büyümesine katkı sağlayan Glovo, Türkiye’den çekileceğini açıklamış. Hizmet verdikleri diğer pazarlarda kendilerine başarı diliyorum. Glovo TR çalışanlarına da Getir’in kapısının açık olduğunu belirtmek istiyorum.”

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal