Gece Telefon Ve Tablet Kullanmak Sperm Sayısını Düşürüyor

ABD’de yapılan bir araştırma, gece cep telefonu ve tablet kullanan erkekler için sperm kalitesinde düşüş olduğunu ortaya koydu.

31.08.2020-11:55 - (Son Güncelleme: 31.08.2020-11:40) Gece Telefon Ve Tablet Kullanmak Sperm Sayısını Düşürüyor

Artık hayatımızın her anında ayrılmaz bir bütün olduğumuz telefonlarla ilgili yapılan yeni bir araştırmanın sonuçları erkeklerin hoşuna gitmeyecek türden. Amerikan Uyku Tıbbı Akademisi’nin araştırmasına göre, gece akıllı telefon ve tabletlere bakan erkeklerin sperm kalitesi düşüyor.

TELEFON, TABLET VE TELEVİZYON IŞIĞI

Araştırmaya göre, akşam ve yattıktan sonra elektronik cihazların yaydığı ışığa daha fazla maruz kalmak, sperm kalitesindeki düşüşü de beraberinde getiriyor. Gece cep telefonu veya tablet kullandığını bildiren erkeklerde sperm yoğunluğu, hareketlilik ve etkin hareketlilik (spermin "yüzme" kabiliyeti) gibi verilerin hepsi düşük çıktı.

Assuta Tıp Merkezi'nin Uyku ve Yorgunluk Enstitüsü'nde araştırma ve geliştirmeden sorumlu araştırmacı Dr. Amit Green, araştırma sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Akşam ve yatma vaktinden sonra akıllı telefon ya da tablet kullanımıyla sperm kalitesindeki düşüş arasında ilişki olduğu görülüyor. Ayrıca telefonun yanı sıra tablet ve televizyon ışığına maruz kalmanın da sperm yoğunluğunu düşürdüğünü gördük."

116 ERKEK ÜZERİNDE DENENDİ

"Sleep" dergisinde yayımlanan araştırmada, uyku kalitesiyle, sperm kalitesi arasında da doğrudan bir bağlantı olduğu saptamasında bulunuldu.

Buna göre, uykusunu daha iyi alan erkeklerin sperm kalitesi de daha yüksek olurken, uykusunu iyi alamayan erkeklerin sperm kalitesi daha düşük oluyor. Araştırmanın, 21 ila 59 yaş arası 116 erkek arasında gerçekleştirildiği açıklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal