Fransız ve İspanyollar Türk İHA’larına Hayran Kaldı

Avrupa’nın büyük bir ilgiyle ile analiz etmeye devam ettiği Türk İHA’larını Fransız L'Opinion ve İspanyol gazetesi El Pais de manşetlerine taşıdı.

24.11.2020-09:37 - (Son Güncelleme: 24.11.2020-09:43) Fransız ve İspanyollar Türk İHA’larına Hayran Kaldı

Suriye ve Libya gibi dünyanın farklı coğrafyalarından sonra Karabağ’da da kendini göstere Türk İHA’lar, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalarda da savaşın gidişatını etkileyecek bir ol oynadı. Bu durumu yakından takip eden Avrupa basınında Ruslar ve İngilizlerden sonra diğer ülkeler de Türk İHA’ları hakkında analizler yayınlamaya devam ediyorlar.

Modern savaşlarda başrol oynayacak İHA’lar savaş uçaklarına göre küçük olmalarının avantajları ile hava savunma sistemleri tarafından tespit edilemiyorlar. Bu yüzden modern savaşlarda oyun kurucu bir rol üstlenen Türlkiye’nin yerli üretim İHA’ları hakkında L'Opinion ve İspanyol gazetesi El Pais’de de yazılar kaleme alındı.

“TÜRKLER ELEKTRONİK HARPTE İLERLEDİ”

Frnsız L'Opinion, yerli İHA’lar hakkında "Rusya'nın olağanüstü sistemleri var ancak Türkler elektronik harp konusunda çok ilerledi. Türk İHA'larını satın alan Ukraynalılar, Donbass'ı düşünerek bu durumu yakından takip ediyor" ifadelerine yer verildi.

“DÜŞMANIN MORALİNİ BOZUYORLAR”

İspanya'nın önde gelen gazetelerinden El Pais de haberde Türk SİHA'larının, diğer insansız hava araçlarına göre maliyet ve etki açısından daha iyi olduğu belirten El Pais, "Yok ettikleri hedefleri kayıt altına alabildikleri için aynı zamanda güçlü bir propaganda silahına dönüşüyorlar. Düşmanın moralini bozmada çok etkililer" ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal