Fortnite'ın Android Versiyonu Yayınlandı

Fortnite Android sürümü 2018 yılında geliştirilmiş olsa da nihayet Google Play Store’da yayınlandı.

22.04.2020-14:05 - (Son Güncelleme: 22.04.2020-13:59) Fortnite'ın Android Versiyonu Yayınlandı

Fortnite Android sürümü 2018 yılında geliştirilmiş olsa da nihayet Google Play Store’da yayınlandı.

Oyunun dağıtım haklarını elinde bulunduran Epic Games ile Play Store'un kurucusu Google gelir paylaşımı konusunda uzun süredir anlaşamamalarından dolayı Play Store'da yayınlanmayan Fortnite için durum nihayete erdi.

Epic Games, Google’ın Google Play Store dışındaki uygulamaları koyduğu dezavantajlı durum nedeniyle konuya bakışını değiştirdi ve Fortnite’ı resmi Android uygulama mağazasından dağıtmaya karar verdi.



Epic Games tarafından yayınlanan açıklamada aşağıdaki ifadeler yer aldı:

"18 ay boyunca Fortnite Android sürümünü Google Play Store dışında dağıttıktan sonra, basit bir gerçeğin farkına vardık:

Google, Google Play’in dışından indirilebilir yazılımları teknik ve ticari önlemler yoluyla dezavantajlı hale getiriyor. Bunu da indirilen ve güncellenen yazılımlar için korkutucu, sürekli tekrarlayan güvenlik pop-up’ları; kısıtlayıcı üretici ve taşıyıcı anlaşmaları ve ilişkileri, üçüncü taraf yazılım kaynaklarını kötü amaçlı yazılım olarak nitelendiren Google halkla ilişkileri ve Google Play mağazası dışında elde edilen açık yazılımları engellemek için kullanılan Google Play Protect gibi yeni çabalarla gerçekleştiriyor.



Bu nedenle, Google Play Store’da Android için Fortnite’ı kullanıma sunduk. Epic Games Uygulaması ve Fortnite’ı Google Play dışında da kullanmaya devam edeceğiz.

Google’ın politikalarını ve ticari işlemlerini yakın gelecekte revize edeceğini umuyoruz. Böylece tüm geliştiriciler, ödeme hizmetleri de dahil olmak üzere, adil açık hizmetler aracılığıyla, adil bir oyun alanında Android ve Play Store’daki müşterilere ulaşmak ve ticaret yapmak için özgür olacaktır."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal