Farklı Gezegenlerdeki Yaşınızı Gösteren Uygulama

Güneş etrafındaki dönüş hızlarına göre diğer gezegenlerdeki yaşınız Dünya’daki yaşınıza göre oldukça farklılık gösterebiliyor. İşte diğer gezegenlerdeki yaşınızı öğrenmenin yolu…

31.08.2020-13:07 - (Son Güncelleme: 31.08.2020-13:08) Farklı Gezegenlerdeki Yaşınızı Gösteren Uygulama

Güneş sisteminde her gezegenin güneş etrafındaki dönüş zamanı, Dünya gibi 365 günde tamamlanmıyor. Dolayıyla güneş etrafındaki turunu daha hızlı tamamlayan gezegenlerde seneler daha çabuk geçiyor. Örneğin bu sürelerden hareketle bir Mars yılı, neredeyse iki Dünya yılına denk geliyor.

DİĞER GEZEGENLERDEKİ YAŞINIZI ÖĞRENİN

ABD’deki bilim ve sanat müzesi Exploratorium, ABD merkezli bilim ve sanat müzesi Exploratorium, gezegenlerdeki zaman farklılıklarını öğrenmeyi eğlenceli hale getiren bir web sayfası yayınladı.

Müze tarafından geliştirilen online bir hesap makinesi, kullanıcıların Güneş sistemindeki diğer gezegenlerde kaç yaşında olduğunu gösteriyor.

NASIL YAPILIR?

Öncelikle www.exploratorium.edu/ronh/age/ sayfasına gidin. Daha sonra "ENTER YOUR BIRTHDATE HERE" kısmına doğum tarihinizi Ay-Gün-Yıl şeklinde girin ve "CALCULATE" butonuna tıklayın.

Daha sonra tüm gezegenlerdeki yaşınız ay ve gün olarak hesaplanıp karşınıza çıkacak. Ayrıca bu ekranda, diğer gezegenlerdeki bir sonraki doğum gününüzü de görebilirsiniz.

Bilindiği üzere Dünya üzerinde bir gün, gezegenin kendi etrafındaki dönüş süresine, bir yıl ise Güneş'in etrafındaki dönüş süresine göre hesaplanıyor. Bu süreler her gezegen için farklı olduğundan, haliyle yaşınız da oldukça farklı çıkıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal