Facebook'tan Türkiye'ye Coronavirüs Desteği

Facebook, Coronavirüsle mücadeleyi desteklemek için, Doğruluk Payı’na hibe vereceğini açıkladı. Şirket, Türkiye'nin de olduğu programa 1 milyon dolar hibe edecek. Bununla Coronavirüsle ilgili yalan haberlerin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

03.04.2020-10:06 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-13:45) Facebook'tan Türkiye'ye Coronavirüs Desteği

Facebook, Coronavirüsle (Kovid-19) ilgili çıkan yanlış bilgi ve asılsız haberlerle mücadele edilebilmesi için Uluslararası Doğruluk Kontrolü Ağı’nı (IFCN) kurdu.

Şirketten yapılan duyuruda, Coronavirüsle ilgili asılsız haberlerin ve yanlış bilgilerin önüne geçmek için 1 milyon dolarlık bir hibe programı hayata geçirildiği belirtildi. Facebook bununla birlikte, program kapsamında ilk aşamada yardımcı olacağı ülkeleri de açıkladı.

Bu çerçevede Türkiye'nin yanı sıra İtalya, İspanya, Bosna Hersek, Yunanistan, Karadağ, Litvanya, Brezilya, Kolombiya, Meksika, Hindistan, Kongo ve ABD'den seçilen 13 doğruluk kontrolü kuruluşunun projesi desteklenecek.

Koronavirüs salgınından yüksek derecede etkilenmiş bölgelerde çalışan doğruluk kontrolü kuruluşlarının bu kritik dönemde mevcut kapasitelerini sürdürmelerine ya da artırmalarına yardımcı olmayı hedefleyen program, Türkiye'de doğruluk kontrolü kuruluşu Doğruluk Payı'nı destekleyecek.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal