Facebook ve Instagram'da Köklü Değişim !

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, Instagram ve Facebook’ta hayata geçirmeyi planladığı yeni değişiklikleri kamuoyuyla paylaştı.

01.05.2019-11:14 - (Son Güncelleme: 01.05.2019-13:30)

ABD’de San Francisco’daki McEnery Convention Center’da bugün Facebook’un yıllık toplantısı (F8) gerçekleştirildi. Toplantıda Facebook ve sahibi olduğu Instagram için geliştirilen bir dizi yenilikler açıklandı.

BEĞENİ SAYILARINI ARTIK GÖREMEYECEĞİZ

 
Instagram artık paylaşılan fotoğraf ve videolardaki beğeni sayılarını kullanıcıların görmesini engelleyecek. Deneme bu hafta Kanada’da başlıyor. Bu yenilik, “Bunu test ediyoruz çünkü insanların ne kadar beğeni aldığına değil fotoğraf ve video paylaşımına odaklanmalarını istiyoruz” sözleriyle savunuldu. Beğeni sayılarını takipçiler değil, paylaşımı yapan kullanıcı görebilecek.
 
 
İNTERNET ÜZERİNDEN BAĞIŞ DÖNEMİ BAŞLAYACAK

Bugünden itibaren ABD’de Facebook’ta olduğu gibi Instagram’da da ‘Black Girls Code’ ya da ‘No Kid Hungry’ gibi sosyal sorumluluk projeleri için bağış kampanyası yapılabilecek.

INSTAGRAM'DAN DİREKT SATIŞ DEVRİ

Bugüne kadar markalar yalnızca ürünlere etiket koyabiliyor ve kullanıcıları kendi internet sitelerine yönlendirebiliyordu. Kullanıcılar Instagram’da artık doğrudan ürün alım satımı yapabilecek.

FACEBOOK, ÇİFTLERİ TANIŞTIRACAK

Facebook, ‘Dating’ adıyla 14 ülkede Tinder benzeri çöpçatanlık uygulamasını kullanıma açacağını bildirdi. Brazilya, Kanada, Meksika, Arjantin ve Vietnam gibi ülkelerde başlatılacak uygulama, ABD’de yılın sonunda kullanıcılara açılacak. Bu uygulama Türkiye’de olmayacak.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal