Facebook, Trump'ın Koronavirüs Mesajını Sildi

ABD Başkanı Trump’ın Facebook’ta mevsimsel gribin koronavirüsten daha tehlikeli olduğuna dair olan paylaşımı, Facebook tarafından yanlış bilgi yaydığı gerekçesi ile silindi.

07.10.2020-10:51 - (Son Güncelleme: 07.10.2020-11:40) Facebook, Trump'ın Koronavirüs Mesajını Sildi

Sosyal medya platformu Facebook, ABD Başkanı Donald Trump'ın mevsimsel gribin koronavirüsten daha ölümcül olduğunu savunduğu paylaşımını sildi.

TRUMP PAYLAŞIMLARINA UYARI ETİKETİ KOYULUYOR

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Donald Trump'ın George Floyd protestoları ile ilgili yazdığı, “Yağma başladığında silahların ateşlenmesi de başlar.” mesajıyla ilgili bir eylemde bulunmama kararı almış ve bu karar oldukça tepki çekmişti.

Facebook, daha sonra yalan haber ve nefret dolu paylaşımları kaldırmadığı için yoğun eleştiriler almış ve çeşitli boykotlarla karşı karşıya kalmıştı. Gelen baskılara daha fazla dayanamayan sosyal medya devi, politikalarını gözden geçirerek Trump'ın açıklamalarına uyarı etiketi koymaya başlamıştı.

TRUMP'IN PAYLAŞIMI YİNE SİLİNDİ

Koronavirüs tedavisine Beyaz Saray'dan devam eden Trump'ın Twitter ve Facebook'ta yaptığı paylaşımda, "Bazı kişiler için koronavirüs, gripten daha az ölümcül." ifadelerini kullanması sosyal medya şirketlerini harekete geçirdi.

Facebook, Trump'ın koronavirüs konusunda yanlış bilgi yaydığı gerekçesiyle söz konusu paylaşımı sildi.

TWITTER DA UYARI ETİKETİ KOYDU

Twitter ise Trump'ın paylaşımını kaldırmadı, ancak söz konusu paylaşıma, "Bu tweet, koronavirüs konusunda yanlış ve zararlı bilgi yaydığı için Twitter kurallarını ihlal etmiştir. Ancak Twitter, bu tweetin erişilebilir kalmasının kamunun yararına olabileceğine karar vermiştir." şeklinde bir uyarı eklendi.

Trump ise Facebook ve Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Her yıl sayıları bazen 100 bine varan birçok insan aşısı olmasına rağmen gripten dolayı ölüyor.

Bunun için ülkemizi karantinaya alıyor muyuz? Hayır, onunla yaşamayı öğrendik, şimdi de koronavirüs ile yaşamayı öğreniyoruz, bazı kişiler için koronavirüs gripten daha az ölümcül."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal