Facebook, Trump Tepkilerinden Sonra Yeni Kararlar Alacak

ABD Başkanı Trump'ın sözlerini silmediği için yoğun tepki alan Zuckerberg, firma politikalarının yeniden inceleneceğini ifade etti.

06.06.2020-13:30 - (Son Güncelleme: 06.06.2020-13:28) Facebook, Trump Tepkilerinden Sonra Yeni Kararlar Alacak

ABD'nin Minneapolis şehrinde bir polis tarafından öldürülen siyahi George Floyd ile şehirde düzenlenen gösterilerde şiddetin dozu arttı.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, ABD Başkanı Trump’ın Minneapolis şehrinde yaşananlara ilişkin yazdığı, “Yağma başladığında silahların ateşlenmesi de başlar” sözleriyle ilgili bir şey yapmama kararı almış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

“Birçok kişinin, başkanın mesajıyla ilgili tutumumuz sebebiyle üzüldüğünün farkındayım. Fakat politikamız, açıkça zarara ya da tehlikeye yol açmadıkça her fikre yer vermek.

Ayrıca bu gönderiyi aynen kullandık, çünkü Ulusal Muhafızlar'ın olaya dahil olması ve hükümetin güç kullanma kararı alıp almadığıyla ilgili insanların bilgi sahibi olmasını istedik.”

ÇALIŞANLARI TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Sosyal medya platformu Twitter’ın Başkan Trump’ın söz konusu paylaşımına şiddet içeriği etiketi koyması ve Facebook’un bu konuda engelleme yapmaması, firma personelince tepki görmüş ve CEO Mark Zuckerberg eleştirilerin odağı olmuştu.

"POLİTİKALARIMIZI GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ"

Mark Zuckerberg, Facebook’un “ürünlerini ve politikalarını” tekrar inceyeceğini duyurdu.

TRUMP'IN İFADELERİ YENİDEN İNCELENECEK

CEO Zuckerberg, personelden, sivil hak uzmanlarından ve konuyla alakalı diğer uzmanlardan pek çok geri bildirim aldığını dile getirerek, Donald Trump'ın sözlerine herhangi bir engel uygulama kararının tekrar gözden geçirileceğini kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal