Facebook, Siyasi Ayarı Tutturamadı!

Kullanıcılarına sivil ve siyasi grupları önermeme sözü veren ancak bunu başaramayan Facebook, Çarşamba günü zirve yapan bu tarz paylaşımlar için bir kez daha taahhütte bulundu.

28.01.2021-12:31 - (Son Güncelleme: 28.01.2021-12:31) Facebook, Siyasi Ayarı Tutturamadı!

Zuckerberg, Kazanç Görüşmesinde Konuştu

Analistler ile dördüncü çeyrek kazanç görüşmesi sırasında Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, 6 Ocak’ta ABD Kongre Binası‘nda bir ayaklanma girişiminin ardından şirketin platformdaki siyasi içeriği azaltma taahhüdünün altını çizdi ve bu hareketi politikadaki “Sıcaklığı, düşürmek ve bölücü konuşmaları caydırmak için bir süredir yaptığımız işin devamı” diye ifade etti.

Zuckerberg, “Şu anda topluluğumuzdan duyduğumuz en önemli geri bildirimlerden biri, insanların siyaset yapmak istemedikleri ve hizmetlerimizdeki deneyimlerini devralmak için savaşmalarıdır” dedi.

Ayrıca Zuckerberg, Ekim 2020‘de Kongre’ye verdiği ifade sırasında, Facebook’un başkanlık seçimleri öncesinde siyasi anlaşmazlığı en aza indirmek amacıyla kullanıcılarına tüm “siyasi içerik veya sosyal sorun gruplarını” önermeyi bıraktığını iddia etmişti.

Aralık Raporunda Çarpıcı Tespit

Ancak, 19 Ocak’ta yayınlanan bir soruşturmada işlerin ters gittiği tespit edildi. Sosyal medya devi Aralık ayı boyunca kullanıcılarına siyasi gruplar önermeye devam etti. Ek olarak soruşturma kapsamında, Trump taraflarına gösterilen bazı grupların, mevcut durum göz önüne alındığında ideal olmayan bir şekilde siyasi şiddet çağrısında bulunan gönderileri içerdiği sonucuna varıldı.

Son olarak tüm bu gelişmelerin sonucunda Facebook CEO’su Zuckerberg, tavsiye edilen siyasi grupları kısıtlamanın yanı sıra, şirketin aynı zamanda kullanıcıların Haber Kaynaklarında günlük olarak gördükleri siyasi içerik miktarını azaltmanın yollarına dair beyin fırtınası yaptığını doğruladı..

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal