Facebook Seçimlerdeki Manipülasyonu Önlemek İçin Adım Attı

Sosyal paylaşım platformu Facebook, son ABD seçimlerindeki veri skandallarına adı karışmasından sonra önlem olarak bazı adımlar atmaya hazırlanıyor. Buna göre şirket, ABD seçimlerinde dezenformasyona engel olmak için, paylaşımların hangi ülkelerden yapıldığını gösterecek.

23.04.2020-10:41 - (Son Güncelleme: 23.04.2020-10:39) Facebook Seçimlerdeki Manipülasyonu Önlemek İçin Adım Attı

Zuckerberg'in kurucusu olduğu Facebook konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada, yeni uygulama ile ABD'deki siyasi gruplar veya partileri taklit eden yabancı kaynaklı sayfaları deşifre edeceğini biildirdi.

Yeni uygulamayla kullanıcılar Facebook ve Instagram'da siyasi içerikli seçim mesajları paylaşan hesapların hangi ülkeden olduğu ve sitedeki geçmişleriyle alakalı faaliyetlerine dair bilgi alabilecek.

Facebook bununla bilikte, Rusya ve bazı ülkelerin kendi platformu üzerinden seçmenleri yönlendirmeye ve etkilemeye çalıştığına dair iddiaların önüne geçmek istiyor.

Hatırlayacağınız üzere Facebook, 2019 yılının Ekim ayında İran ve Rusya'dan yönetilen bazı sayfaları, ABD 2020 başkanlık ön seçimlerini etkileme amacı taşıdıkları gerekçesiyle kaldırmıştı.

Diğer taraftan bunlarla sınırlı kalmayan Facebook, martta Afrika ülkelerinde ABD iç politikasını hedef alan yüzlerce hesabı Rusya kaynaklı olduğu gerekçesiyle silmişti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal