Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Facebook Kullanıcılarını Gruplara Ayırıyor

En gözde sosyal medya uygulamalarından Facebook kullanıcılarını paralarına göre gruplara ayıracak yeni bir formatı devreye sokuyor.

02.03.2018-17:37 - (Son Güncelleme: 02.03.2018-17:28) Facebook Kullanıcılarını Gruplara Ayırıyor

Kullanıcılarıyla alakalı en çok veriye sahip olan sosyal mecraların önünde gelen Facebook, yeni algoritmasıyla ne kadar paranız olduğunu da öğrenecek.

Her gün milyonlarca kullanıcının aktif olarak kullandığı Facebook, algoritmaları vasıtasıyla politik düşüncelerinizi, evinizin ve işinizin nerede bulunduğunu ve hatta en son nerede yemek yediğinizi bile hafızasında tutuyor.

Sosyal medyanın temmuz 2016 günlerinde başvurduğu ve bu hafta onay alan patenti ise yükseltilecek bir algoritmayla kullanıcıların tam olarak ne kadar parası bulunduğunu hesaplayacağını gözler önüne seriyor.

Habere göre, algoritma sorulan bir takım sorudan ve sosyal mecrada gerçekleştirdikleri işlemlerden feyz alarak kullanıcıların parasal varlıklarını tahminen hesaplayacak.

Facebook, kullanıcıların banka hesaplarında hangi miktarfa parası olduğundan ziyade, onların dahil oldukları sosyoekonomik sınıfı tahmin etmeye çalışacak. Böylece onlara gösterdiği reklamların alım ihtimallerine uygun olduğundan emin olmasına yardımcı olacak.

Patentte ekstradan kullanıcıları sosyoekonomik gruplara ayırmak için demografik bilgilerden, hangi cihazlarla Facebook'a girişte bulundukları ve internet kullanımı gibi veriler de kullanılacağı söyleniyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal
Daha fazla içerik yok
;