Facebook Kamera İle Instagram Kullanıcılarını İzlemekle Suçlandı

ABD’de bir kullanıcı, federal mahkemeye başvurarak Facebook tarafından telefonun kamerasından izlendiğini söyledi. Facebook suçlamalara karşı bir açıklama yapmadı.

19.09.2020-13:56 - (Son Güncelleme: 19.09.2020-13:55) Facebook Kamera İle Instagram Kullanıcılarını İzlemekle Suçlandı

Son yıllarda birçok skandalla anılan ve kullanıcı verilerini reklam amaçlı kullanmakla suçlanan Facebook, bu kez Instagram kullanıcılarını kamerayla izlemek konusunda suçlandı.

MAHKEMEYE BAŞVURDU

ABD'nin San Francisco şehrinde yaşayan Instagram kullanıcısı Brittany Conditi, Instagram üzerinden izlendiğini iddia ederek mahkemenin yolunu tuttu. Conditi, telefonun kamerasından izlendiğini söyledi.

FACEBOOK’TAN YANIT GELMEDİ

Facebook'un amacının kullanıcılar hakkında veri toplamak olduğunu öne süren kullanıcı, telefonun kamerasından verilerin toplandığını iddia ediyor.

Mahkemeye sunulan şikayete göre Facebook ve Imstagram, elde ettiği kullanıcı verilerini hem pazar araştırmaları için hem de reklam amaçlı kullanıyor. Facebook ise söz konusu suçlamalar hakkında henüz bir açıklama yapmış değil.

İLK DAVA DEĞİL

Geçtiğimiz aylarda açılan başka bir davada ise Facebook, yüz tanıma teknolojisini kullanarak 100 milyondan fazla Instagram kullanıcısının biyometrik verilerini çalmakla suçlanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal