Facebook, Instagram ve WhatsApp, Avrupa’dan Çekilebilir

Tüm dünyada en çok kullanılan ve indirilen uygulamalar arasında olan Facebook ile birlikte Instagram ve WhatsApp, AB ülkelerinden çekilebilir.

23.09.2020-17:27 - (Son Güncelleme: 23.09.2020-17:27) Facebook, Instagram ve WhatsApp, Avrupa’dan Çekilebilir

Verilerin gizliliği konusunda büyük hassasiyet gösteren Avrupa Birliği, Facebook’a gönderdiği talimat ile Avrupa’dan Amerika’ya veri transferi olmamasını bildirmişti. Bu durumda Avrupalı kullanıcıların verileri Avrupa’da kalacak ancak Facebook tarafının böyle bir uygulama için ciddi masraf yapması gerekecekti.

FACEBOOK AB'YE REST ÇEKTİ

Facebook ise AB’ye gönderdiği cevap ile adeta rest çekti ve böyle bir kararın alınması durumunda Avrupa’dan çekileceklerini iletti. Şirketin İrlanda ayağında veri güvenliği konusunda önemli bir göreve sahip Yvonne Cunnane ise yaptığı açıklamada, bu şartlarda şirketin Avrupa’daki servislerini durdurabileceğini belirtti.

INSTAGRAM VE WHATSAPP'A DA ERİŞİM KESİLECEK

Bilindiği üzere Instagram ve WhatsApp’ın da sahibi olan Facebook’un AB ülkelerinden çekilmesi demek, bu uygulamalara artık kullanıcıların ulaşamayacağı anlamına geliyor. Avrupa’da 410 milyon kullanıcını kaybetmemek isten Facebook’un Avrupa’da bir veri merkezi kurması gerekecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal