Facebook Eski Tasarımına Eylül Ayında Veda Edecek

Klasik Facebook tasarımından vazgeçemeyenler için üzücü haber. Popüler sosyal medya sitesi, Eylül ayından itibaren tamamen yeni tasarıma geçecek.

22.08.2020-11:33 - (Son Güncelleme: 22.08.2020-11:56) Facebook Eski Tasarımına Eylül Ayında Veda Edecek

Facebook yakın zamanda yeni tasarımını kullanıcılara sunmuş ve popüler sosyal medya sitesine yeni bir soluk kazandırmıştı. Bu tasarım için olumlu geri dönüşler de almış olmalılar ki Eylül ayında tamamen yeni tasarıma geçilme kararı alındı. Üst tarafında ikonik mavi çubuğun yer aldığı eski tasarım ise pek yakında tarihin tozlu sayfalarına karışmış olacak.

ESKİ TASARIMA DÖNMEK MÜMKÜN OLMAYACAK

Resmi açıklamaya göre klasik tasarım Eylül ayında kullanımdan çıkarılacak. Facebook'un destek sayfasında yapılan güncellemede yeni tasarımın, eskisinin ortadan kalkmasıyla birlikte tüm kullanıcılar için aktif olacağı belirtildi. Ayrıca eski tasarımdan vazgeçemeyenler için güzel bir alternatif olan 'klasik tasarımı kullan' seçeneği de Eylül ayından itibaren geçerliliğini yitirecek özelliklerden bir tanesi.

İLK İOS VE ANDROİD KULLANICILARI DENEMİŞTİ

Yeni tasarım, geçtiğimiz yıl Facebook'un geliştirici konferansında duyurulmuş ve başlangıçta sadece iOS ve Android uygulamalarında kullanılmıştı. Geçtiğimiz Mart ayında ise bazı masaüstü kullanıcılarının da hizmetine sunulmuştu. Ancak tabii ki isteğe bağlı olarak kullanıcılar, eski klasik tasarıma geri dönebiliyorlardı. Yeni tasarımın gelmesi ile artık eski tasarıma tamamen veda edilecek.

YENİ TASARIMDA NE DEĞİŞİKLİKLER VAR?

Yeni tasarım ile birlikte daha temiz ve derli toplu bir arayüz geliyor. Daha fazla beyaz alanla birlikte isteğe bağlı olarak 'Karanlık Mod' da kullanıcılar için gelen yeniliklerden bir tanesi. Ayrıca Haber Akışı, Marketplace ve Oyun ikonları yeni tasarımda üst çubukta yer alacak. Gruplar özelliği ise daha çok ön planda tutulacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal