Facebook, Coronavirus'e Özel Reklam Yayınlayacak

Sosyal medya devi Facebook, son günlerde tüm dünyayı tedirgin eden Coronavirüs'e yönelik reklamları ücretsiz yayınlayacağını duyurdu.

05.03.2020-17:45 - (Son Güncelleme: 05.03.2020-17:37) Facebook, Coronavirus'e Özel Reklam Yayınlayacak

Faceboook'un CEO'su Mark Zuckerberg yaptığı yazılı açıklamada Facebook’ta COVID-19 durumu hakkında doğru bilgileri almanız kolaylaştırılacaktır. ifadelerini kullandı. Yapılan açıklamaya göre Facebook'ta "coronavirüs" şeklinde arama yapıldığında en üst sıradan başlayarak Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve diğer sağlık kuruluşlarının duyuruları ya da web sayfaları yer alacak.



Şirket, uygulama içerisinde arama sonuçlarında en üstte yer alınabilmesi için ücret talep ediyor. Ancak, bu alanda çalışmalar yapan kuruluşlardan bu kullanım nedeniyle para almayacak.



Teknoloji devi ayrıca coronavirüs konusunda yanlış haber ve bilgilerin yayılmasının önüne geçmek amacıyla da adımlar da atıyor. Facebook, bilgi kirliliğine yönelik asılsız ve sahte haber ya da kampanyaların platformda çok fazla yer alması nedeniyle uzun zamandır eleştiriliyor. Ancak COVID-19 ile alakalı olarak daha titiz davranmak için çalışmalar yapacak



SOn olarak Zuckerberg, araştırmacıların, virüsün nasıl yayıldığına dair daha derin araştırma yapabilmeleri adına sahip olduğy verileri yasal çerçevede Dünya Sağlık Örgütü ile de paylaştığını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal