Facebook Ceo'su Zuckerberg 'Özür Diledi'

Facebook CEO'su Zuckerberg, bilgi sızıntısına ilişkin 'Sorumluluklarımızı yeterince geniş bir şekilde ele alamadık. Bu bir hataydı ve bunun için özür dilerim' dedi ve daha fazla çalıştıklarını ifade etti.

22.05.2018-22:52 - (Son Güncelleme: 22.05.2018-23:38)

Facebook'un kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg, Avrupa Parlamentosu'ndaki (AP) siyasi grup başkanlarıyla yaptığı görüşmede önemli açıklamalar yaptı.

Facebook'un insanların iletişim halinde kalmalarını kolaylaştıran yeni olanaklar ürettiğini aktaran CEO, "Son yıllarda bu imkanların insanlara zarar vermemesi için yeterince çaba harcamadık’’ şeklinde konuştu.

CEO Mark Zuckerberg, yalan haberler, seçimlere etkiler ve uygulama geliştiricilerin topladıkları verilerin hatalı kullanımları hakkında yanlış yaptıklarını kaydederek, "Sorumluluklarımızı yeterince geniş bir şekilde ele alamadık. Bu bir hataydı ve bunun için özür dilerim’’ diye konuştu.

"GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ARTIRACAĞIZ"

Gerekli değişiklikleri yapmanın vakit alacağını fakat bunda kararlı olduğunun altını çizen Facebook CEO’su, önemli yatırımlar yaparak güvenlik önlemlerini artıracaklarını, kullanıcıların veri güvenliklerinin kar sağlamaktan daha mühim olduğunu belirtti.

Facebook CEO’su Zuckerberg, Cambridge Analytica skandalı benzeri bir olayın tekerrür etmemesi için daha dikkatli davrandıklarının altını çizerek, uygulamaların kişisel verilere erişimlerini sınırlandıracaklarını, kullanılmayan uygulamaların verilere erişimlerini keseceklerini, kullanıcıların da buna engel olmak için daha fazla olanağa ulaşacaklarını aktardı.

AB sınırlarında 25 Mayıs günü uygulamaya başlanacak olan yeni Genel Veri Koruma Yönetmeliği'nin (GDPR) daha katı kurallar getirdiğini aktaran CEO Zuckerberg, Facebook'un bu standartları bütün dünyada uygulamaya sokacağını, bunun insanlara daha fazla kontrol olanak sağlayacağını ifade etti.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, önümüzdeki 18 ayda Avrupa, ABD, Brezilya ve Hindistan gibi pek çok yerde küresel çapta mühim seçimler yapılacağını anımsatarak "2016'da Rusya'nın müdahalelerini belirlemekte çok yavaştık. O zamana kadar daha çok siber saldırılara odaklanmıştık. Eş güdümlü biçimde hatalı bilgi yayılması konusunda hazırlıklı değildik. Facebook'ta bu gibi saldırıların yapılmasını ciddi yatırımlarla zorlaştırıyoruz’’ diye konuştu.

"AVRUPA'DAKİ ÇALIŞAN SAYISI 10 BİNE ÇIKACAK"

Avrupa'da 400 milyona yakın kullanıcıları olduğu bilgisini aktaran Mark Zuckerberg, 2018 yılının sonunda Avrupa'daki 12 kentte toplam personel sayısının 7 binden 10 bine çıkartacaklarını açıkladı.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook'taki nefret söylemi gibi çeşitli uygunsuz içeriklere hızla müdahale ettiklerini aktararak, terör örgütlerinin içeriklerinin yüzde 99'unun da yapay zeka sistemleri tarafından anında uygulamadan kaldırıldığını belirtti.

Yalan haberlerin tüm kullanıcıları rahatsız eden bir konu olduğunu söyleyen Mark Zuckerberg, Facebook'un bununla mücadele için sadece 2018 yılının ilk 3 ayında 580 milyon sahte hesabı kaldırdığını aktardı.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal