Facebook 100 Dil Arasında Çeviri Yapabilen Yapay Zekasını Tanıttı

Sosyal medya devi Facebook, 100 dil arasında doğrudan çeviri yapabilen yeni yapay zekasını tanıttı. Ara katman olarak İngilizce’yi kullanmayan yapay zeka, daha doğru sonuçlar vermeyi hedefliyor.

20.10.2020-13:29 - (Son Güncelleme: 20.10.2020-13:27) Facebook 100 Dil Arasında Çeviri Yapabilen Yapay Zekasını Tanıttı

Facebook, mevcut sistemlerin çoğunda olan ilk olarak İngilizceye çevirip sonra hedef dile çeviren sistemin aksine herhangi bir 100 dil çifti arasında çapraz çeviri yapabilen M2M-100 adı verilen bir yapay zeka geliştirdi.

İNGİLİZCE’Yİ ARAYA ALMADAN DİREK ÇEVİRİ YAPACAK

Facebook'un yeni makine öğrenim modeli, dil çevirileri yapıyor. Herhangi bir 100 dil çifti arasında doğrudan çeviri yapabilen yapay zeka, ara katman olarak İngilizce'yi kullanmıyor. Böylece Çince'den Fransızca'ya, önce Çince'den İngilizce çeviri yaparak değil, direkt çeviri yapıyor.

 Facebook böylece diğer modellere nazaran 100 dil çiftinden daha doğru çeviriler yapmayı amaçlıyor. Facebook'tan yapılan açıklamada: "Yıllardır, yapay zeka araştırmacıları farklı görevlerdeki tüm dilleri anlayabilen tek ve evrensel bir model oluşturmak için çalışıyorlar. Tüm dilleri, lehçeleri ve yöntemleri destekleyen tek bir model, daha fazla insana daha iyi hizmet etmemize, çevirileri güncel tutmamıza ve milyarlarca insan için eşit şekilde yeni deneyimler yaratmamıza yardımcı olacak." ifadelerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal