F-16'ların Tanıma Sisteminin ASELSAN Yapacak

Türkiye’nin envanterinde olan savaş uçaklarından F-16’ların dost ve düşman sorgulamalarını düzenleyen cihazlar ASELSAN tarafından geliştirilecek. IFF Mod 5/S Cevaplayıcı adını taşıyan sistemin yerli savunma kuruluşu ASELSAN tarafından geliştirmeleri tamamlandı ve seri üretimine geçildi.

01.04.2020-10:38 - (Son Güncelleme: 01.04.2020-10:25)

Ülkemizin öncü savunma sanayi kuruluşları arasında gelen ASELSAN, operasyon sırasında araçlarımız havadayken güvenlik güçlerimizin diğer araçların dost mu düşman mı olduğunu anlamasını sağlayacak teknolojiyi kendisi üretecek.

Seri üretimine geçilen teknoloji sayesinde kısaca dost-düşman tanıma sistemi olarak bilinen bu yazılım ve donanım desteği Hava Kuvvetlerimize kazandırılacak.

ASELSAN ile Savunma Sanayiİ Başkanlığı arasında 2018 yılında Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanlıklarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere, IFF Mod 5/S cevaplayıcı, birleşik sorgulayıcı, kısa-orta menzilli sorgulayıcı, uzun menzilli sorgulayıcı, sistemlerinin geliştirilmesi, seri üretiminin yapılması ve platformlarla birleştirilmesine yönelik sözleşme imzalanmıştı.

Bu kapsamda Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alan F-16 Blok 30TM uçakları için ASELSAN tarafından tasarımı ve üretimi yapılacak olan IFF Mod 5/S Cevaplayıcı cihazlarının entegrasyon faaliyetlerine başlanmış oldu.

Son olarak IFF Mod 5/S Cevaplayıcı cihazların tasarım faaliyetleri tamamlandı ve böylece cihazların seri üretimlerine geçilmiş oldu.

Uçaklar üzerinde entegrasyon faaliyetleri Mikro-Elektronik Güdüm ve Elektro-Optik Sektör Başkanlığı sorumluluğunda devam ediyor. Bu çerçevede, prototip olarak üzerinde çalışılan uçağın entegrasyon faaliyetleri tamamlandı ve ilk uçuş testi başarıyla gerçekleştirildi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal