Evdeki Pillerin Dolu Veya Boş Olduğu Nasıl Anlaşılır!

Günlük hayatta evde sıkça kullanılan pillerin dolu olup olamadığı nasıl anlaşılır? İşte basit yöntemle pillerin dolup olup olmadığını anlama yolları

30.06.2017-18:37 - (Son Güncelleme: 30.06.2017-18:28) Evdeki Pillerin Dolu Veya Boş Olduğu Nasıl Anlaşılır!

Evlerimizde pil ile çalışan birçok araç gereç olduğu için, bir süreden sonra ister istemez bir pil yığınıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu karmaşada hangi pilin dolu hangisinin boş olduğunu anlamak kolay olmuyor. Ama basit bir yöntemle bunu anlamak çok kolay.

PİLLERİN BOŞ MU DOLU MU OLDUĞUNU NASIL ANLAŞILIZ ?

Pilleri düz bir zemine dik konumda yerleştirin. Devrilen pilleri atabilirsiniz. İşte bu kadar kolay yöntemle pillerimizin dolu veya boş oldfuğunu anlayabiliriz.

SUYUN İÇİN TAMAMEN ÇÖZÜLEN BATARYA ÜRETİLDİ

Geçici olarak batarya görevi gören ve görevini tamamladıktan sonra dönüştürülebilen batarya üretme araştırmalarından yola çıkılarak üretilen bu özel batarya, hedeflenenden çok daha fazlasını yapabiliyor. Suda çözülebilen lithium-ion batarya, sıradan bir hesap makinesine 15 dakikalık enerji sağlayabiliyor. Bataryanın suda tamamen çözülmesi ise yaklaşık 1,5 saat sürüyor.
 
Batarya, sadece 1 milimetre kalınlığında ve 5 milimetre uzunluğunda. Araştırmacılar, bataryanın çalıştığı sırada suda çözülmemesi için özel bir polimer kaplama geliştirmişler. Kaplama, batarya çalıştığı sürece suyu dışarıda tutuyor ve çözülme işlemini bataryanın gücünün bitmesiyle birlikte başlatıyor.
 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal