Eşinin WhatsApp Web’ine İzinsiz Giren Kişiye Emsal Karar

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp Web versiyonunda eşinin mesajlarına erişen kişiye Yargıtay tarafından ceza verilmesine hükmedildi.

17.11.2020-14:31 - (Son Güncelleme: 17.11.2020-14:29) Eşinin WhatsApp Web’ine İzinsiz Giren Kişiye Emsal Karar

Günümüzde gizlilik hem teknoloji şirketleri hem de yasalar tarafından büyük önem verilen bir konu olarak öne çıkıyor. WhatsApp uygulaması da bu konuda üzerine düşerek güvenlik standartlarını devamlı yükseltiyor ve uçtan uca şifreleme yöntemini kullanıyor.

Ankara’da bir boşanma davasında eşi E.G’nin WhatsApp Web üzerinden mesajlarına erişim sağlayan bir T.O, bu mesajları delil olarak mahkemeye sundur. Söz konusu mesajlar delil olarak kabul edildi ve çiftin tazminatsız bir şekilde boşanması kabul edildi. Ancak eşinin bu mesajlara habersiz bir şekilde erişim sağladığı suçuyla E.G, tekrar mahkemeye başvurdu.

HABERSİZ OKUDUĞU İÇİN SUÇLU BULUNDU

Yargıtay’a giden dosyada eşinin mesajlarına erişen T.O’nun suçlu olduğuna hükmedildi. Bu karar, boşanma davasındaki kararı etkilemeyecek ancak T.O, izinsiz olarak eski eşi E.G.’nin mesajlarına eriştiği için haberleşme gizliliğini ihlal gerekçesiyle ceza alacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal