Ermenilerden Elon Musk’a Türksat 5A ve Türkiye Mesajı

Her fırsatta Batılı devletlere Türkiye konusunda çağrı yapan Ermenilerin şimdiki hedefi ise Elon Musk oldu. Öyle ki SpaceX’in Türksat 5A uydusunu uzaya göndermemesi için çağrıda bulunmaya başladılar.

28.10.2020-12:57 - (Son Güncelleme: 28.10.2020-12:54) Ermenilerden Elon Musk’a Türksat 5A ve Türkiye Mesajı

Haber365

Azerbaycan toprağı olan Karabağ Yaylası’nı yıllarca işgal altında tutan Ermenistan, sahada Azerbaycan’a karşı kazanamadığı savaşın mücadelesini başka yerlerde veriyor. Her fırsatta Batılı devletlere Türkiye’ye karşı çağrılarda bulunan Ermenilerin yeni hedefi Tesla ve SpaceX gibi şirketlerin CEO’su Elon Musk oldu.

Ermenilerin Türkiye’ye karşı olan bu çağrısı bir ilk değil. Daha önce de yerli İHA’larda kullanılan kamera gibi bazı teçhizatların satışının askıya alınması için Kanada yönetimine baskı yapılmıştı.

ERMENİLERİN YENİ HEDEFİ TÜRKSAT 5A

Türkiye’nin yeni uydusu Türksat 5A, 30 Kasım tarihinde Elon Musk’ın kurucusu olduğu SpaceX tarafından Falcon 9 roketi ile uzaya fırlatılacak. Türkiye’nin Ortadoğu bölgesindeki kapsama alanını genişletecek olan uyduya karşı Ermenilerin rahatsızlığı, Elon Musk’a çağrıda bulunacak kadar büyüdü.

Bu yüzden SpaceX’in e-posta kutusu "What if Elon was Armenian?" yani “Ya Elon Musk Ermeni Olsaydı?” başlıklı postalarla dolup taştı. Postaların içeriği tam bilinmese de Türksat 5A’yı uzaya göndermemek ve Türkiye ile iş yapılmaması konusunda çağrıda bulunduklarına eminiz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal