En Anlamlı 10 Miraç Kandili Mesajı

En anlamlı 10 Miraç Kandili mesajını siz okuyucularımız için derledik. İşte en anlamlı Miraç Kandili mesajları.

13.04.2018-12:50 - (Son Güncelleme: 21.02.2022-15:10) En Anlamlı 10 Miraç Kandili Mesajı

Miraç Kandili, Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa'nın (s.a.v.) Kudüs'de bulunan Mescid-i Aksa'da miraca yükseldiği gece olarak bilinen ve bol bol ibadet edilmesi çok muteber olan bir gecedir.

Miraç Kandili, sevdiklerimize, eşe dosta, akrabalara mesajlar atarak hem de Miraç Kandili vesilesi ile irtibata geçmiş olduğumuz güzel bir gündür. Miraç Kandili mesajı olarak orijinal ve duygu yüklü mesajlar arayan okuyucularımız için en anlamlı 20 Miraç Kandili Mesajlarını derleyip bir araya getirdik.

EN ANLAMLI MİRAÇ KANDİLİ MESAJLARI

Miraç Kandili, Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın (s.a.v.) Kudüs'de bulunan Mescid-i Aksa'da miraca yükseldiği gece olarak bilinen ve bol bol ibadet edilmesi çok muteber olan bir gecedir.

Miraç Kandili, sevdiklerimize, eşe dosta, akrabalara mesajlar atarak hem de Miraç Kandili vesilesiyle irtibata geçtiğimiz güzel bir gündür.

Miraç Kandili mesajı olarak orijinal ve duygu yüklü mesajlar arayan okuyucularımız için en anlamlı 10 Miraç Kandili Mesajlarını derledik, bir araya getirdik.

İşte sizler için derlediğimiz çok anlamlı 10 Miraç Kandili mesajları;

-Miraç Gecesi semanın bekçisi Cibril'e (a.s) sordu: 'Beraberinde kimse var mı?'

Cibril de 'Muhammed (s.a.v) benimle beraberdir. 'Semanın bekçisi Cibril'e 'Ona gelsin denildi mi?' diye sordu. Cibril 'Evet' dedi. Ve kapılar bir bir açıldı... Bu Mübarek Miraç Kandili'nde ve Cuma vaktinde Sema kapılarının bir bir size ve Ümmeti Muhammed'e de açılması duası ile...

-'Kulunu (Muhammed (s.a.v.)) bir gece, Mescid-i Harâm'dan kendisine bâzı âyetlerimizi göstermek için, etrâfını mübârek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allâh, her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. Şüphesiz O, her şeyi hakkıyla bilen, hak­kıyla görendir.'(el-İsrâ, 1)  Miraç Kandiliniz ve Cuma Gününüz Mübarek, dualarınız kabul olsun…

miraç kandili

-Fahr-i Kâinât -aleyhi ekmelü't-tahiyyât- Efendimiz'e soruldu:'–Yâ Rasûlallâh! Sidre’yi kaplayan ne gördün?' Buyurdular ki: '–Altundan pervânelerin onu bürüdüğünü ve her yaprağında bir meleğin oturup Allâh'ı tesbîh ettiğini gördüm.'  Bu gece Rabbim bize de hakkıyla Rabbimizi tesbih edebilmeyi nasib eder inşallah. Dua ile Vesselam…

-Rasûlullâh -sallâllâhu aleyhi ve sellem- yine Mîrâc'da yaşadığı müşâhedelerle alâkalı bir hadîs-i şerîflerinde de şöyle buyurmuşlardır: 'Mîrâc Gecesi'nde cennetin kapısı üzerinde şu ibârenin yazılı olduğunu gördüm: 'Sadaka on misliyle, borç vermek ise on sekiz misliyle mükâfâtlandırılacaktır.' Bol bol sadaka vermeyi unutmayınız!!! Hayırlı Kandiller.

-'Ben Kâbe'nin Hatîm kısmında yatıyordum. Uyku ile uyanıklık arasında bana biri geldi, şuradan şuraya kadar (göğsümü) yardı. (Bu sözünü söylerken boğaz çukurundan kıl biten yere kadar olan kısmı gösteriyordu.) Kalbimi çıkardı. Sonra bana, içerisi îman ve hikmetle dolu, altından bir kab getirildi. Kalbim (çıkarılıp su ve Zemzem ile) yıkandı. Sonra içerisi îman ve hikmetle doldurulup tekrar yerine kondu...' Bu mübarek Miraç Gecesi'nde kalplerimizin ibadet ve zikirlerle tertemiz olması dileğiyle. Hayırlı Kandiller!

-Cebrail'in (a.s.) 'İşte burası Sidretü'l–Müntehâ'dır. Ben buradan bir parmak ucu ileri geçecek olursam, yanarım.' Demiş olduğu mucizevi Miraç Kandili'nde dualarda buluşmak dileğiyle vesselam…

-Peygamber Efendimiz buyurdular ki : 'Hatırlayan güzelse, hatırlanan da güzeldir. Gül bahçesine giren ya gül olur, ya da gül kokar' manevi bollukların yaşanmış olduğu bir gece olması dileği ile, Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun.

miraç kandili

-Biçarelere, dul ve aceze hatunlara bakmak için çalışıp, çabalayan kimsenin; gece sabaha kadar namaz kılan, her gün oruç tutan, meydan-ı gazada cihad eden gibi Allah yanında rütbesi vardır.

-Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim.. Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım.. Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak.. Miraç Kandiliniz Mübarek, dualarınız kabul olsun!

-Hayır işler, insanı kötü ölümden korur. Gizli sadaka, Allah'ın gazabını giderir. Sıla-i rahim akrabalara iyilikte bulunmak, ömrü uzatır. Bütün hayırlı işler bir çeşit sadakadır. Dünyada hayır ehli olan kimseler, ahirette de hayır ehlidirler. Dünyada münker kötü iş ehli olan kimseler, ahirette de münker ehlidirler. Cennete herkesten önce girecek olan maruf ehli kimselerdir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal