Embraer, Kargo Drone Projesi İçin Elroy Air İle Anlaşmaya Vardı

Brezilyalı uçak üreticisi Embraer, hava kargo operasyonu gerçekleştiren drone'lar için Elroy Air ile birlikte işbirliği yapacak. Şirket drone'lar ile otonom kargo taşımacılığı yapmayı amaçlıyor.

11.01.2020-14:46 - (Son Güncelleme: 11.01.2020-14:34)

Brezilya merkezli uçak üreticisi Embraer'in inovasyon odaklı alt kuruluşu EmbraerX önemli bir anlaşmayla otonom hava kargo taşımacılığı alanında önemli bir adım attı. EmbraerX, San Francisco merkezli drone üreticisi Elroy Air ile yaptığı anlaşmayla beraber bu alanda da önemli faaliyet göstermeyi hedefliyor.

Embraer markasıyla daha çok kısa mesafeli uçuşlara hitap eden ve yerel havayolları markalarına yolcu uçağı satan Brezilyalı uçak üreticisi, tıpkı büyük rakipleri Boeing ve Airbus gibi pazarda var olmak adına drone'larla ilgileniyor. Otonom hava taşımacılığı için kendisine önemli bir ortak bulan Embraer, dikey iniş ve kalkış yapabilen, havalimanına ihtiyaç duymayan drone'lar ile hava kargo taşımacılığı pazarında öne çıkmak istiyor.

Elroy Air tarafından hali hazırda geliştirilmiş olan bir drone'u kullanacak olan Embraer, havacılık alanındaki markasını ve tecrübesini kullanarak projeye önemli bir katkı sağlayacak. 2016 yılında kurulan Elroy Air'in hali hazırda elektrikli, dikey iniş ve kalkış yapabilen bir kargo drone modeli bulunuyor.

Girişimin, The Chaparral olarak adlandırdığı hava aracı, 114 ile 227 kilogram arasında kargo kapasitesine sahip bulunuyor. Yaklaşık 500 kilometre civarında ise menzili bulunuyor. Geçtiğimiz yılın yaz aylarında test uçuşlarını gerçekleştiren Elroy Air, şimdi de Embraer gibi uçak üreten önemli bir markanın rüzgarını da arkasına almayı başardı.

Havacılık ve hava taşımacılığı konusunda cesur girişimlerde bulunan Embraer, FlightPlan 2030 adı altında ele aldığı çalışmalar çerçevesinde vizyonuna katkı sağlayacak ortaklıklar ve satın almalar yapmaya devam edecek gibi gözüküyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal