Elon Musk'tan Tarihi Değiştirecek Buluş

Elon Musk'ın CEO'su olduğu SpaceX, 10 yıl içinde uçakların yerini almasını planladıkları roketlerle seyahatlerin çok kısalacağını açıkladı.

12.04.2018-23:42 - (Son Güncelleme: 12.04.2018-23:31) Elon Musk'tan Tarihi Değiştirecek Buluş

Elon Musk'ın CEO'su olduğu SpaceX'in Başkanı Gwynne Shotwell, roketlerin 10 yıl içinde yolcu uçaklarının yerini tutacağını ve bu sayede dünyanın bir yerinden başka bir yerine gitmek 1 saatten kısa sürecek. Saatte 27 bin kilometre hıza ulaşabileceği söyleyen BFR'nin ilk test uçuşunun 2018'in ilk yarısında gerçekleşmesi bekleniyor.

Elon Musk’ın CEO’su olduğu sivil uzay ve havacılık firması SpaceX bir kez daha gündemde. Fakat bu sefer şirket CEO’sunun projeleri veya söylemleri ile değil Başkanı’nın önümüzdeki 10 yıl ile alakalı söylemleri şirketi gündemde taşıdı.

SpaceX’in Başkanı Gwynne Shotwell Vancouver’daki Ted Talk’ta yaptığı açıklamalarda önümüzdeki on yıl içinde seyahat alışkanlıklarımızın tamamen değişeceği iddiasında bulundu.

Dünyanın herhangi bir yerinden diğer bir yere roketler ile seyahat edileceğini öne süren Shotwell, bunun da en uzak seyahat zamanını 1 saate kadar düşüreceğinin altını çizdi.

9 saatlik yolculuk 30 dakikaya inecek

Shotwell’in önümüzdeki 10 yıl içinde gerçekleşmesini planladığı iddiasında haklı çıkması halinde yolcu uçakları ile 9 saat süren Londra New York arası seyahat 30 dakikaya kadar düşecek.

Şirketin bu konuda da hizmet sunmak için projeler ürettiği BFR roketi geçtiğimiz aylarda CEO Elon Musk tarafından açıklanmıştı. Musk, Mars’a gidecek ilk gezegenler arası uzay aracının inşaatının devam ettiğini ve gelecek yılın ilk devresinde denemelerin BFR roketiyle başlayacağını tahmin ettiğini aktarmış, ilk aşamada kısa uçuşların yapılacağını söylemişti.

Saatte 27 bin kilometre hıza ulaşabileceği söylenen BFR’nin ilk test uçuşunun 2018’in ilk devresinde yapılması bekleniyor.

Falcon Heavy'i Mars'a fırlatmıştı

Geçtiğimiz aylarda Falcon Heavy roketi ile bugüne kadar yapılan en güçlü roketi fırlatan SpaceX, Tesla model bir araç ve içindeki ‘Spaceman’ adlı cansız şoförü de uzaya yollamıştı.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal