Elon Musk, Suni Solunum Cihazı Üretecek

Dünyaca ünlü elektrikli otomobil markası Tesla ve uzay şirketi SpaceX'in CEO'su Elon Musk, Coronavirüs salgınıyla mücadelede kullanılması amacıyla suni solunum cihazı üretme teklifinde bulundu.

20.03.2020-09:16 - (Son Güncelleme: 20.03.2020-09:19) Elon Musk, Suni Solunum Cihazı Üretecek

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele için suni solunum cihazı üretmeyi teklif etti.

Elon Musk, kendi Twitter hesabından yaptığı açıklamada “İhtiyaç duyulursa suni solunum cihazları üreteceğiz.'' İfadelerini kullandı.

Musk, gereksinimi olan hastanelere solunum cihazları üreterek, tedarik edebileceğini ama söz konusu bu üretimin çok kısa bir süre içerisinde mümkün olmadığını söyledi. CEO, ayrıca ''Tesla ileri HVAC sistemlerine sahip arabalar üretiyor. SpaceX yaşam destek sistemleri olan uzay aracı yapıyor. Suni solunum cihazları zor değil ancak hemen üretilemez." ifadesini kullandı.

Diğer taraftan Musk’ın açıklamalarına karşılık New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ise Twitter üzerinden Musk'a çağrıda bulundu. New York'un suni solunum cihazlarına gereksinimi olduğunu ve solunum cihazı teklifini kabul ettiğini belirtti.

De Blasio ayrıca açıklamasında, ''New York City, satın alacak. Ülkemiz ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıya ve acilen suni solunum cihazlarına ihtiyacımız var. Önümüzdeki birkaç haftaya binlerce cihaza ihtiyaç duyulacak. Mümkün olduğunca hızlı bir şekilde ihtiyacı karşılamaya çalışıyoruz ancak senin yardımına da açığız.'' cümlelerini kullandı.

Belirtmek de fayda var. ABD'de vaka en çok New York'ta bulunuyor. New York Valisi Andrew Cuomo önceki gün çalışanların yüzde 75'inin evden çalışması için genelge çıkardı.

ABD genelinde şimdiye kadar 9 bini aşkın kişide Coronavirüs’e rastlandı. Bunların 4 binden fazlası ise New York’ta bulunuyor. Ayrıca ülke geneli virüsten dolayı 150’den fazla kişi yaşamını yitirdi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal