Elon Musk Mars Yolculuğu İçin Tarih Verdi

SpaceX'in CEO'su Elon Musk, bir süredir kızıl gezegene insanlı bir görevin planlarını yapıyor. Musk’tan Mars’a yapılacak yolculuğun ne zaman gerçekleşeceğine dair açıklama geldi.

22.10.2020-12:08 - (Son Güncelleme: 22.10.2020-12:04) Elon Musk Mars Yolculuğu İçin Tarih Verdi

Uluslararası Uzay İstasyonu'na astronotlu bir görev gerçekleştirerek uzaya astronot taşıyan ilk özel şirket unvanı kazanan SpaceX, şimdi ise kızıl gezegene ulaşmanın planlarını yapıyor.

Musk, açıklamalarında SpaceX'in Mars yolculuğu için 2024’ü gösterdi. SpaceX, Starship fırlatma aracı ile birlikte 2024'te ilk insansız Mars yolculuğuna çıkabilmeyi hedefliyor

SPACEX STARSHİP İLE ÖNCE AY'A GİDECEK

Planlamalara göre SpaceX, 2021 yılında Starship ile uzaya gidecek. Bir sonraki yıl, yani 2022 yılında insansız Ay görevi gerçekleştirilecek. 2023 yılında ise SpaceX, Starship ile birlikte Ay'a insanlı görev düzenleyecek.

KIZIL GEZEGENİN EN KUZEYİNE KURULACAK

Ünlü iş insanı, 2020 Mars Society Virtual Convention sırasında Mars'ın yüzeyinde kurulacak ilk üssün bölgesini seçti. Buna göre tesis, kızıl gezegenin en kuzeyine konumlandırılacak. Tamamen buzdan oluşan bu bölge, gelecekteki kolonistlerin solunabilir hava ve enerji için kullanılabilecek.

MARS'A YOLCULUK TEK YÖNLÜ

SpaceX'in Mars'a ilk Starship uçuşunun dört yıl içerisinde gerçekleştirileceğini söyleyen Musk, gelecekteki kolonistlere de uyarılarda bulundu. Mars'a yolculuğun tek yönlü olabileceğini söyleyen Musk, ancak her ne olursa olsun bunun oldukça görkemli olacağını da dile getirdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal