Elektrikli Otomobillerin Şarj İstasyonları Navigasyon ile Bulunacak

Türkiye'de yerli otomobil ile başlayan elektrikli otomobil heyecanı, bu teknolojiyle ilişkili her konuda ciddi çalışma motivasyonu sağlıyor. Bu kapsamda yapılan faaliyetler hakkında bilgiler veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıklamalarda bulundu.

05.03.2020-12:54 - (Son Güncelleme: 05.03.2020-13:02)

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı'nı hazırladı. Bu strateji ve eylem planı doğrultusunda şehirler için de yeni bir dönem başlayacak. Projeyle tüm illerin birbirine entegre olması amaçlanırken, şehir içindeki yapıların, otomobillerin, eşyaların da birbirleriyle entegrasyonu sağlanacak.

Akıllı şehirler olarak adlandırılan gelecek şehir vizyonu kapsamında ülkemizin gelecek teknolojilerine hazırlandığı eylem planı özellikle yerli otomobilin çalışma mantığı ve vizyonu ile de oldukça örtüşüyor. Örnek vermek gerekirse yukarıda sözü edilen faaliyet alanlarından birisi de navigasyon sistemi olacak.

Bu kapsamda Bakan Murat Kurum şöyle konuşuyor: "Çağımızın gerektirdiği ihtiyaçlara cevap verebilmek adına elektrikli şarj istasyonlarının ortak bir portaldan yönetimi için navigasyon uygulamasını hayata geçireceğiz. Navigasyon uygulamasında Türkiye'nin her yerine ulaşabileceğiniz elektrikli şarj istasyonlarını, vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu sağlık merkezleri gibi birimleri de görebileceksiniz."

Diğer taraftan plan çerçevesinde, her otoparkta yeterli sayıda elektrikli şarj ünitesi de bulunacak. Çünkü bu konuda eylem planlarında yer alan temel hedeflerden biri ülkemizin bir noktasından girildiğinde diğer noktasına ulaşıncaya kadar navigasyon ve şarj sorunu yaşamamak olarak belirtiliyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal