E-İmzada Algoritma Değişikliği Yapıldı

Artan dijitalleşme karşısında devletlerin aldığı güvenlik tedbirleri de artırılıyor. Aksi takdirde ciddi anlamda güvenlik riskleri doğuyor. Bu kapsamda BTK tarafından Elektronik İmza ile İlgili Süreçlere ve Teknik Kriterlere İlişkin yeni tebliğ Resmi Gazete'de yürürlüğe girdi.

24.03.2020-11:42 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-11:38) E-İmzada Algoritma Değişikliği Yapıldı

Güvenlik sertifikasyonla alakalı protokoller, dünya geneli geliştirilmeye çalışılıyor. Bu kapsamda ülkemizin gerekli kurumları da kullanıcıları için kapsamlı önlemler üzerinde çalışmalar yürütüyor.

Bu kapsamda elektronik imza oluşturma ve doğrulama verileri ile özetleme algoritmalarında daha gelişmiş ve güvenli SHA2 ve SHA3 sertifikalarına geçiş yapılıyor.

Bu kapsamda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Elektronik İmza ile İlgili Süreçlere ve Teknik Kriterlere İlişkin yeni tebliğ Resmi Gazete'de yürürlüğe girdi.

Tebliğ özetle, nitelikli elektronik sertifika başvurusu, sertifikanın oluşturulması, yayımlanması, yenilenmesi, iptali ve arşivleme süreçleri gibi birtakım güvenlik tedbirlerini kapsıyor. Buna göre, imza oluşturma ve doğrulama verileri ile özetleme algoritmalarında daha gelişmiş ve güvenli SHA2 ve SHA3 kullanılacak.

Düzenlemenin ardından yürürlüğe konacak söz konusu algoritma ve parametreler 31 Aralık 2022'ye kadar geçerli olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal