Eğitim ve Video Konferans Uygulamalarında Kişisel Veri Güvenliğine Dikkat Edin

Coronavirüs salgını nedeniyle çalışma ve eğitim faaliyetlerinin evlerden yapılmasında video ve eğitim platformlarının uygulamalarının kullanılması büyük kolaylıklar sağlıyor. Ancak bilişim uzmanları kullanıcılara kişisel verilerinin korunması hakkında uyarılarda bulunuyor.

09.04.2020-15:24 - (Son Güncelleme: 09.04.2020-15:25) Eğitim ve Video Konferans Uygulamalarında Kişisel Veri Güvenliğine Dikkat Edin

Kısaca SODİGEM olarak anılan Anadolu Üniversitesi Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik, Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde faaliyet gösteren bilim kurulu konuyla alakalı yaptığı açıklamada, çalışma ve eğitim faaliyetlerinin dışında, insanların sohbet amacıyla da giriş yaptıkları video konferans uygulamalarının kullanılırken çok sayıda kişisel bilgi ve verilerin çalınabileceğine dair uyarıda bulundu.

Açıklamaya göre kullanıcıların isim ve soyisim gibi kişisel bilgilerinin yanında ilave olarak ses ve görüntü gibi biyometrik verileri de bu platformlarda işleniyor. İşlenen ve değerlendirme aşamalarından sonra şirketlerin bu bilgileri 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 5'inci ve 6'ncı maddesinde belirtilen şartlara uygun olarak işleyebiliyor.

Bu nedenle kullanıcıların abone oldukları platformlara kayıt olmadan önce uygulamaların kişisel verileri koruma ve işleme ile ilgili bilgilendirmelerini okumaları gerektiğini belirten bilim kurulu “Uygulamalar araştırılmalı ve güvenilir servisler kullanılmalıdır. Kullanılmayan yazılım ve servisler cihazlardan kaldırılmalıdır. Uygulama bir daha kullanılmayacaksa hesap tamamen silinmelidir. Uygulamaların güncellemeleri sık sık kontrol edilmeli, varsa güncellemeler yapılmalıdır. Uygulamalara kayıt olurken güçlü şifreler oluşturulmalı ve belli sıklıklarla şifre değiştirilmelidir.” Uyarısında bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal